Мобилно меню

Знакова литературна среща на Благовещение във Варна

Във форума под надслов "По пътеката към доброто …" се включиха Теодора Димова, Здравка Евтимова и проф. Амелия Личева
Знакова литературна среща на Благовещение във Варна
37

Литературна среща под надслов "По пътеката към доброто …" с участието на Здравка Евтимова, Теодора Димова и проф. Амелия Личева се проведе навръх Благовещение в концертното студио на Радио Варна. Модератор бе кореспондентът на БНР в морската столица Даниела Стойнова.  Писателките гостуваха на Варна по покана на кмета Иван Портних.

Сред обсъжданите теми бяха смисълът на Благовещение, преодоляването на стереотипите и смелостта да живееш, без да изневеряваш на себе си, създаването на общности, които преодоляват разделението между хората. Талантливите дами споделиха какво ги вдъхновява, разказаха за щастливите и трудни моменти, които са имали при писането на истории.

По-рано през деня белетристът Георги Бърдаров представи новия си роман Absolvo te. Двете събития са част от Пролетния салон на изкуствата, организиран от Община Варна.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър община Варна

Валери Станков представя "Букварчето на дядо Валери" на 1 юни

Книгата съдържа поезия за деца
Валери Станков представя "Букварчето на дядо Валери" на 1 юни
72

На 1 юни - Деня на детето, в Музея за нова история на град Варна ще гостува майсторът на перото Валери Станков. Той ще представи своята най-нова книга "Букварчето на дядо Валери".

Тя съдържа поезия за деца - един позабравен днес жанр в българската литература. Стиховете са илюстрирани с вълшебни акварели, дело на художника Стайо Гарноев.

Тази книга ще накара децата да се забавляват, а родителите им да се върнат в своето детство.

Начало: 18 часа.

Място: Музей "Нова история на Варна",  ул. "8-ми ноември" №3

2023 © Варна е