Мобилно меню

50 години на сцената празнува Кичка Бодурова с голям концерт във Варна

Юбилейната проява на обичаната певица ще е на 3 юли в Летния театър
50 години на сцената празнува Кичка Бодурова с голям концерт във Варна

Половин век на сцената отбелязва Кичка Бодурова през 2024 година. Обичаната певица ще отпразнува знаковия за кариерата ѝ юбилей с голям концерт в Летния театър на Варна на 3 юли, билетите вече са в продажба.

Въпреки че вече повече от 30 години Кичка Бодурова живее и твори далече от България, всяко лято тя се завръща, за да зарадва почитателите си и да се зареди от тяхната позитивна енергия и аплодисменти. 

Родената в Бургас Кичка Бодурова е издала 30 албума, в които пее на 5 езика - български, руски, немски, гръцки и английски. Обичаната изпълнитека е изнасяла концерти на 5 континента – Европа, Азия, Северна Америка, Африка и Австралия. Работила е в Гърция, а от 1991 година живее и твори в САЩ. Музика за нея са писали Зорница Попова, Димитър Пенев, Морис Аладжем, Тончо Русев, Иван Пеев, Вили Казасян, Иван Калчинов, Мария Ганева, Александър Йосифов, Найден Андреев, Димитър Гетов, Развигор Попов, и много др. 

2024 © Варна е

Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Композициите са част от саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович
Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Концертната зала на Градската художествена галерия във Варна беше домакин на премиерата за България на проекта “Beyond the Flesh” на Живко Петров. JP3 трио представи композициите на Живко Петров към саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович, който още не е излязъл по екраните. Европейският музикален фестивал във Варна осигури на меломаните в морската столица привилегията да бъдат първа публика на най-новите творби на маестро Живко Петров.

Обичаният композитор и пианист сподели, че с работата по саундтрака към този филм е било поставено на изпитание неговото романтично отношение към музиката, защото за пръв път е поел задачата да пише по толкова тежка драма. Публиката в концертната зала на Градската художествена галерия във Варна се убеди, че в крайна сметка той е създал красива музика, наситена с много лиризъм. За въздействащото ѝ изпълнение пред ценителите, Живко Петров бе подкрепен от колегите си от JP3 трио - Димитър Семов и Димитър Карамфилов. Обичаните музиканти представиха и няколко знакови пиеси от последния си албум "On the Way".

2024 © Варна е / снимки: Росен Донев