Мобилно меню

Американската хип-хоп звезда Lil Pump открива Varna July Festival

Морската столица Варна става и столица на хип-хопа от 15 юли
Американската хип-хоп звезда Lil Pump открива Varna July Festival

Новият хип-хоп фестивал в морската столица на България “Varna July Festival” започва на 15 юли, от 19 ч, на Морска гара.

В годината, в която отбелязваме половин век от създаването на хип-хоп културата, за първи път във Варна ще пристигне американският изпълнител Lil Pump.
С милиарди гледания на видеоклиповете и слушания на песните в различните интернет платформи за споделяне на музикално съдържание, Lil Pump през последните години се превърна в ярък представител на хип-хопа и едно от най-популярните имена сред младежката публика по цял свят, включително и у нас. Много от хитовете му са колаборации със световноизвестни изпълнители – Maluma, Gucci Mane, Kanye West, Lil Wayne и др. Номиниран е за редица награди на MTV и Billboard – „Най-добър млад артист“, „Най-излъчвана песен“. Един от най-големите му хитове „Gucci Gang” достига до номер 3 в Билборд Топ 100 и получава статут на пет пъти платинен сингъл, с над милиард и сто милиона гледания в YouTube.

Последният му, трети поред, албум излезе през март 2023 и предстои да чуем последните му парчета на концерта във Варна, заедно с някои от големите му хитове.
В първото издание на хип-хоп фестивала ще участват утвърдени артисти, познати на варненската публика, както и много нови млади таланти, изпълняващи рап, трап, арендби, бийтбокс. Емблематични имена ще излязат на сцената и ще забавляват варненци и гостите на града на Морска гара в продължение на цели шест часа.

Участници в концерта са 100 KILA, Dim4ou, Атанас Колев, DJ Dido D от Гумени глави, Секта, Ума и дума, Madmatic, Явката ДЛГ, Victoria, Galina & Raya, KillaBee & Mista Future.

Пет от най-големите варненски школи по хип-хоп и брейк денс, в които се обучават да танцуват стотици деца и младежи, ще вземат участие във фестивала - The Center World, Creators, Connection Crew, Crazy Force, Artistix Crew.

Водеща на събитието ще бъде NADIA. Организатор е Община Варна, със съдействието на MUZE. 

Входът е свободен.

2023 © Варна е

Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Причина за промяната е заболяване на Кирил Манолов
Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Поради заболяване на Кирил Манолов, на 24 февруари, вместо обявенaта премиера на неговия оперен албум "Tutto Verdi", ще бъде изнесен оперен концерт, отново под диригентството на маестро Павел Балев, със солисти, хор и оркестър на Държавна опера Варна. Това съобщиха от Театрално-музикалния продуцентски център в морския град, а Кирил Манолов се обърна специално към своите почитатели:

"Много благодаря за Вашия голям интерес към премиерата на моя пръв оперен албум „Tutto Verdi” на 24 февруари! Очаквах с нетърпение този токова важен за мен концерт, под палката на един от най-значимите български диригенти Павел Балев, с Оркестъра на Държавна опера Варна. За съжаление, поради заболяване, съм възпрепятстван да участвам в концерта, но не съм се отказал да представя албума си във Варна и ще го направя при първа възможност.

Междувременно маестро Павел Балев и екипът на оперния театър успяха да подготвят великолепна нова програма, вместо моя концерт. Оценявам това като израз не само на висок професионализъм, но и като колегиален жест към мен и знак за уважение към публиката. Ще се радвам, уважаеми зрители, да посетите този концерт, който ще отговори на Вашите високи очаквания. Убеден съм в това!"

В програмата на Оперния концерт ще прозвучат увертюри от опери на Верди, Симфония № 40 от Моцарт и любими арии, сред които Ария на Дон Базилио от „Севилският бръснар“ на Росини, изп. Гео Чобанов; Ария на Норина от „Дон Паскуале“ на Доницети, изп. Пилар Гарридо Летелиер; Ария на Форд от „Фалстаф“ на Верди, изп. Свилен Николов; Ария на Неморино от „Любовен еликсир“ на Доницети, изп. Артьом Арутюнов, както и хорови ансамбли от оперите на Верди „Набуко“, „Трубадур“ и „Макбет“.

Билетите от „Tutto Verdi” важат без заверка за Оперния концерт на 24 февруари. Зрителите, които запазят билета си, ще получат 20% отстъпка за следващата дата на „Tutto Verdi”, която ще бъде своевременно обявена, уверяват от ТМПЦ-Варна.

2024 © Варна е