Мобилно меню

Б.Т.Р. празнува 30 години на сцената с голям концерт във Варна

Юбилейната изява на обичаната рок група в морската столица ще е на 2 август, в Летния театър
Б.Т.Р. празнува 30 години на сцената с голям концерт във Варна

Национално юбилейно турне по повод 30-годишнината си на сцената отбелязва една от най-обичаните рок групи в България - Б.Т.Р. Бандата ще направи няколко големи концерта в страната, за да сподели с публиката най-доброто от музиката, която създава от 3 десетилетия. 

Началото ще бъде поставено в Стара Загора на 27 юни. Следва концерт в Летния театър на Варна, на 2 август.

Мащабната юбилейна изява на Б.Т.Р. в Бургас ще е на 9 август, в Пловдив - 14 август, в Плевен - 28 август, във Велико Търново - 29 август. Националното турне по повод 30 години на сцената рок групата ще закрие с концерт в зала 1 на НДК в София на 20 ноември.

Билетите за едно от най-яките музикални събития на 2024-та, вече са в продажба в мрежата на Еventim.

 

2024 © Варна е

Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Композициите са част от саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович
Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Концертната зала на Градската художествена галерия във Варна беше домакин на премиерата за България на проекта “Beyond the Flesh” на Живко Петров. JP3 трио представи композициите на Живко Петров към саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович, който още не е излязъл по екраните. Европейският музикален фестивал във Варна осигури на меломаните в морската столица привилегията да бъдат първа публика на най-новите творби на маестро Живко Петров.

Обичаният композитор и пианист сподели, че с работата по саундтрака към този филм е било поставено на изпитание неговото романтично отношение към музиката, защото за пръв път е поел задачата да пише по толкова тежка драма. Публиката в концертната зала на Градската художествена галерия във Варна се убеди, че в крайна сметка той е създал красива музика, наситена с много лиризъм. За въздействащото ѝ изпълнение пред ценителите, Живко Петров бе подкрепен от колегите си от JP3 трио - Димитър Семов и Димитър Карамфилов. Обичаните музиканти представиха и няколко знакови пиеси от последния си албум "On the Way".

2024 © Варна е / снимки: Росен Донев