Мобилно меню

"Flowers" на Miley Cyrus е най-излъчваната песен в България през 2023 година

Песента е номинирана за награди Grammy в категориите "Запис на годината", "Песен на годината" и "Най-добро солово поп изпълнение"
"Flowers" на Miley Cyrus е най-излъчваната песен в България през 2023 година

 

"Flowers" на Miley Cyrus и "Can't Tame Her" на Zara Larsson са двете най-излъчвани песни в българския ефир през 2023 г. Това сочи справка в музикалната мониторинг система BMAT за периода 1.01.2023 г. - 29.12.2023 г. "Flowers" оглавява класацията като е била пусната близо 21 хиляди пъти от родните радио и телевизионни програми, докато "Can't Tame Her" се нарежда на почетното второ място с малко повече от 15 хиляди излъчвания. Сингълът на американската певица Miley Cyrus чупи всички рекорди през пролетта, докато парчето на шведката Zara Larsson е най-въртяно през летните месеци.

Песента „Flowers“ е част от осмия студиен албум на Cyrus – “Endless Summer Vacation”, който излезе през месец март и е един от най-успешните на пазара за изминалата година. “Can’t Tame Her” пък ще бъде включен в предстоящия проект на Larsson, озаглавен “Venus”, който феновете очакват с нетърпение на 9 февруари. И двете парчета са част от каталога на Sony Music.

"Flowers" получи номинации за награди Grammy в категориите "Запис на годината", "Песен на годината" и "Най-добро солово поп изпълнение". Статуетките ще бъдат връчени през февруари 2024 г.

2024 © Варна е
Още по темата: Радио Песен Zara Larsson Miley Cyrus
Още по темата: Радио Песен Zara Larsson Miley Cyrus

Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Причина за промяната е заболяване на Кирил Манолов
Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Поради заболяване на Кирил Манолов, на 24 февруари, вместо обявенaта премиера на неговия оперен албум "Tutto Verdi", ще бъде изнесен оперен концерт, отново под диригентството на маестро Павел Балев, със солисти, хор и оркестър на Държавна опера Варна. Това съобщиха от Театрално-музикалния продуцентски център в морския град, а Кирил Манолов се обърна специално към своите почитатели:

"Много благодаря за Вашия голям интерес към премиерата на моя пръв оперен албум „Tutto Verdi” на 24 февруари! Очаквах с нетърпение този токова важен за мен концерт, под палката на един от най-значимите български диригенти Павел Балев, с Оркестъра на Държавна опера Варна. За съжаление, поради заболяване, съм възпрепятстван да участвам в концерта, но не съм се отказал да представя албума си във Варна и ще го направя при първа възможност.

Междувременно маестро Павел Балев и екипът на оперния театър успяха да подготвят великолепна нова програма, вместо моя концерт. Оценявам това като израз не само на висок професионализъм, но и като колегиален жест към мен и знак за уважение към публиката. Ще се радвам, уважаеми зрители, да посетите този концерт, който ще отговори на Вашите високи очаквания. Убеден съм в това!"

В програмата на Оперния концерт ще прозвучат увертюри от опери на Верди, Симфония № 40 от Моцарт и любими арии, сред които Ария на Дон Базилио от „Севилският бръснар“ на Росини, изп. Гео Чобанов; Ария на Норина от „Дон Паскуале“ на Доницети, изп. Пилар Гарридо Летелиер; Ария на Форд от „Фалстаф“ на Верди, изп. Свилен Николов; Ария на Неморино от „Любовен еликсир“ на Доницети, изп. Артьом Арутюнов, както и хорови ансамбли от оперите на Верди „Набуко“, „Трубадур“ и „Макбет“.

Билетите от „Tutto Verdi” важат без заверка за Оперния концерт на 24 февруари. Зрителите, които запазят билета си, ще получат 20% отстъпка за следващата дата на „Tutto Verdi”, която ще бъде своевременно обявена, уверяват от ТМПЦ-Варна.

2024 © Варна е