Мобилно меню

Група Молец е с най-много номинации за годишните награди на БГ радио

Тази година приза за БГ вдъхновител ще получи поетът Александър Петров
Група Молец е с най-много номинации за годишните награди на БГ радио
227

Станаха ясни номинираните за годишните награди на БГ радио за 2022-ра. Над 25 000 слушатели на радиото са излъчили претендентите в 10-те категории. Победителите ще бъдат определени отново от слушателите, като гласуването започва точно в 00:00 часа на 14 април.

С най-много номинации за статуетките на БГ радио тази година е група Молец - 5. Любопитно е, че групата е един от претендентите и в категорията за Дебют, а още в първата година, в която категорично заяви присъствието на родната цена, музиката и изпълненията ѝ са толкова високо оценени от слушателите. По 4 номинации за годишните награди на БГ радио получиха Миро и Любо, веднага след тях се нарежда Михаела Маринова с 3. Видеоклиповете на Молец към "Силна" и "7 дни", и на Миро и ALMA към "Повече" са с номинации за режисьорите им.

Специалната награда БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова, която е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика е единствената статуетка, която се определя еднолично от eкипа на БГ Радио. Тази година тя ще бъде връчена на текстописеца Александър Петров. Той е автор на някои от най-красивите български текстове.

Церемонията по връчване на Годишни Музикални Награди на БГ Радио ще се състои на 27 май, 20:00 ч. в зала Колодрум, Пловдив. Билети за церемонията може да намерите в мрежата на kupibileti.bg

Ето и всички номинирани:

БГ ПЕСЕН

Братя Аргирови и Тони Димитрова – „Срещу вятъра“

Молец – „7 дни“

Миро x ALMA – „Повече“

Михаела Маринова – „До безкрай“

Любо Киров – „Усеща се сила“

 

БГ ТЕКСТ

Молец – „7 дни“ текст: Крис Макаров, Юли Славчев

Ицо Хазарта – „Депутата Христо“ текст: Ицо Хазарта

Миро x ALMA – „Повече“ текст: Миро и Крум Георгиев

Мария Илиева – „Любов“ текст: Мария Илиева

Любо Киров – „Усеща се сила“ текст: Любо Киров

 

БГ АЛБУМ

Любо Киров – „Целуни ме“

DARA – „Родена такава“

Papi Hans – „12“

V:rgo – „Lotus“

Михаела Маринова – „До безкрай“

 

БГ ИЗПЪЛНИТЕЛ

Любо Киров

Графа

Миро

Ицо Хазарта

Papi Hans

 

БГ ИЗПЪЛНИТЕЛКА

Михаела Маринова

DARA

Рут

Мария Илиева

Михаела Филева

 

БГ ДУЕТ/ТРИО/ВОКАЛНА ГРУПА

Молец

Шик

СкандаУ

Ритон

Torino & Pashata

 

БГ КОМБИНАЦИЯ

Братя Аргирови и Тони Димитрова

Б.Т.Р. и Ахат

Графа и Белослава

Молец и Мила Роберт

Миро x ALMA

 

БГ ГРУПА

Остава

Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени

Керана и Космонавтите

Б.Т.Р.

П.И.Ф.

 

БГ ДЕБЮТ

Молец

Виктория Главчева

Борис Христов

Jupiter 7

Ra.Ya

 

БГ ВИДЕОКЛИП

Молец – „7 дни“ режисьор: Крис Захариев

Ицо Хазарта – „Депутата Христо“ режисьор: Supers4upen

Рут – „Moving On“ режисьор: Мартин Петров

Молец и Мила Роберт – „Силна“ режисьор: Крис Захариев

Миро x ALMA – „Повече“  режисьор: Жоро Пеев

2023 © Варна е

Отличиха Лили Иванова като „Най-големия български поп изпълнител за всички времена“

БГ радио раздаде за 21-ви път годишните си музикални награди, а победителите бяха излъчени с вота на над 35 хиляди почитатели на българската музика
Отличиха Лили Иванова като „Най-големия български поп изпълнител за всички времена“
149

Двайсет и първите Годишни Музикални Награди на БГ Радио се превърнаха в незабравим празник на българската музика. Тази година събитието привлече огромен интерес и внимание от музикалната общественост и феновете на българската музика. Вечерта бе изпълнена с изумителни изпълнения на световно ниво, емоции и награди, които отличиха най-талантливите и забележителни артисти на музикалната ни сцена.

Наградата „Най-големият български поп изпълнител за всички времена“ бе връчена на Лили Иванова. Тази награда се връчва за първи и единствен път на сцената на Годишните Музикални Награди на БГ Радио. Лили Иванова завладя сърцата на публиката с присъствието си и безкомпромисно изпълнение. Публиката остана на крака през цялото време докато голямата Лили Иванова пееше любимите песни на всички и ѝ подари заслужено най-силните си аплодисменти.

„Най-скъпата ми награда сте вие - моята публика! Без публиката, без моите почитатели, не може да има нищо“, обърна се Лили Иванова към своите верни почитатели. Примата благодари и на БГ радио за признанието и ги поздрави за инициативата да представят в ефира си само българска музика.

Тази година над 35 хиляди души определиха най-слушаните и харесвани български песни. Молец се доказаха като най-големият фаворит сред гласувалите слушатели на БГ Радио. По време на церемонията те получиха награди в четири категории – „БГ Текст“, „БГ Дебют“ и „БГ Видеоклип“ за песента им "7 дни". Молец успяха да предадат неподправена емоция и силно присъствие на българската сцена като получиха и отличието в категорията „БГ Дует/Трио/Вокална група“.

Наградата „БГ Песен“ отиде при Миро и ALMA за „Повече“, музиката, написана от Крум Георгиев, се превърна в една от най-обичаните през изминалата година, а харизмата между двамата изпълнители им донесе и наградата „БГ Комбинация“.

"Целуни ме" на Любо Киров стана „БГ Албум“, а изразителните текстове комбинирани с таланта и ефектното му представяне на сцената заслужено му донесоха наградата „БГ Изпълнител“.

Слушателите на БГ Радио ясно затвърдиха позициите на Михаела Маринова на българската музикална сцена и я избраха за „БГ Изпълнителка“.Керана и Космонавтите са победители в категорията „БГ Група“.

Наградата БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова се определя от екипа на БГ Радио. Тя е символ за изключителен принос и всеотдайност към българската музика. Статуетката тази година получи Александър Петров – автор на стотици обичани български песни като „Бъди какъвто си“, „Богатство“, „Жулиета“ и много други.

Ето и победителите:

БГ Песен – „Повече“ – Миро х ALMA, музика Крум Георгиев

БГ Текст – „7 дни“– Молец, текст: Крис Макаров и Юли Славчев

БГ Албум – „Целуни ме“– Любо Киров

БГ Изпълнител – Любо Киров

БГ Изпълнителка – Михаела Маринова

БГ Дует/Трио/Вокална група – Молец

БГ Комбинация – Миро х ALMA  

БГ Група  – Керана и Космонавтите

БГ Дебют – Молец

БГ Видеоклип – „7 дни“ – Молец, реж. Крис Захариев

БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова – Александър Петров

Водещият на уникалното за българската сцена събитие Годишни музикални награди на БГ Радио 2023, Юлиан Вергов представи три музикални премиери. Новият звук от Любо Киров е „Восъчен герой“. Миро спази обещанието, дадено миналата година на церемонията организирана от БГ Радио да направи дует с победителката в категорията „БГ Изпълнителка“ и заедно с Мария Илиева представиха „Ако утре няма днес“. Михаела Филева представи за първи път песента си „По навик“.

2023 © Варна е / източник: БГ радио