Мобилно меню

Хиляди фенове на хип-хопа събра фестивалът на Морска гара

Пред многобройната публика излязоха хитови български рапъри, както и международната звезда Lil Pump, който беше специален гост на събитието
Хиляди фенове на хип-хопа събра фестивалът на Морска гара

Огромен интерес предизвика първото издание на хип-хоп фестивала Varna July Festival. Хиляди варненци се събраха на Морска гара и се забавляваха с музиката на Lil Pump, който е едно от най-популярните имена в хип хопа сред младежката публика по цял свят.

На сцената излязоха и българските изпълнители - 100 KILA, Dim4ou, Атанас Колев, DJ Dido D от Гумени глави, Секта, Ума и дума, Madmatic, Явката ДЛГ, Victoria, Galina & Raya, KillaBee & Mista Future. С много настроение заредиха публиката и пет от най-големите варненски школи по хип-хоп и брейкденс - The Center World, Creators, Connection Crew, Crazy Force, Artistix Crew. Водеща на събитието беше NADIA. Организатор на фестивала е Община Варна, със съдействието на MUZE.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Причина за промяната е заболяване на Кирил Манолов
Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Поради заболяване на Кирил Манолов, на 24 февруари, вместо обявенaта премиера на неговия оперен албум "Tutto Verdi", ще бъде изнесен оперен концерт, отново под диригентството на маестро Павел Балев, със солисти, хор и оркестър на Държавна опера Варна. Това съобщиха от Театрално-музикалния продуцентски център в морския град, а Кирил Манолов се обърна специално към своите почитатели:

"Много благодаря за Вашия голям интерес към премиерата на моя пръв оперен албум „Tutto Verdi” на 24 февруари! Очаквах с нетърпение този токова важен за мен концерт, под палката на един от най-значимите български диригенти Павел Балев, с Оркестъра на Държавна опера Варна. За съжаление, поради заболяване, съм възпрепятстван да участвам в концерта, но не съм се отказал да представя албума си във Варна и ще го направя при първа възможност.

Междувременно маестро Павел Балев и екипът на оперния театър успяха да подготвят великолепна нова програма, вместо моя концерт. Оценявам това като израз не само на висок професионализъм, но и като колегиален жест към мен и знак за уважение към публиката. Ще се радвам, уважаеми зрители, да посетите този концерт, който ще отговори на Вашите високи очаквания. Убеден съм в това!"

В програмата на Оперния концерт ще прозвучат увертюри от опери на Верди, Симфония № 40 от Моцарт и любими арии, сред които Ария на Дон Базилио от „Севилският бръснар“ на Росини, изп. Гео Чобанов; Ария на Норина от „Дон Паскуале“ на Доницети, изп. Пилар Гарридо Летелиер; Ария на Форд от „Фалстаф“ на Верди, изп. Свилен Николов; Ария на Неморино от „Любовен еликсир“ на Доницети, изп. Артьом Арутюнов, както и хорови ансамбли от оперите на Верди „Набуко“, „Трубадур“ и „Макбет“.

Билетите от „Tutto Verdi” важат без заверка за Оперния концерт на 24 февруари. Зрителите, които запазят билета си, ще получат 20% отстъпка за следващата дата на „Tutto Verdi”, която ще бъде своевременно обявена, уверяват от ТМПЦ-Варна.

2024 © Варна е