Мобилно меню

Концерт на Графа е най-търсеното БГ музикално събитие за 2023-та

Историята на родната поп-рок музика не помни друг концерт на български изпълнител или група, който е събрал над 20-хилядна аудитория, като изявата на Владимир Ампов на Националния стадион „Васил Левски“ на 30 септември
Концерт на Графа е най-търсеното БГ музикално събитие за 2023-та

Визионер, новатор, артист и творец с безкрайно вдъхновение, Графа заслужи първото си място сред българските певци, които привличат интереса на потребителите в Google към концертите си. Търсачката поставя шоуто на Влади Ампов на Националния стадион „Васил Левски“ на трето място в класацията на най-търсените концерти на годината, след тези на Imagine Dragons и Ед Шийрън. Кратка справка назад във времето сочи, че историята на родната поп-рок музика не помни друг концерт на български изпълнител или група, който е събрал над 20-хилядна аудитория. 

Земен, толерантен, отдаден на редица каузи в обществена полза, Графа успешно съчетава грижата за семейството си с мисията да „сбъдва мечти“. Една от тях е българската музика да излезе на голямата сцена. Стъпка по стъпка Влади Ампов пренесе шоуто си от клубовете, към Зала 1 на НДК и големите концертни сцени в страната. Изкачи още един връх, когато през 2017 година препълни зала Арена София (бивша Арена Армеец).

Като безумно смела постъпка, дори лудост, определят скептиците идеята за български поп концерт на възможно най-голямата сцена в страната. Вероятно имат известно основание, но то не се отнася за Графа, който осъзнато и напълно подготвен се устремява към най-големия успех в кариерата си.  Вярата му, че мечтите се сбъдват, е подплатена от любовта и уважението на многобройните му фенове.

Концертът на Графа на Националния стадион „Васил Левски“ се състоя на 30-и септември, но споменът за него живее в сърцата на над 20 000 фена. Благодарение на телевизионната реализация на режисьора Вито Бонев и екипа му, шоуто достигна до милионната българска телевизионна аудитория на Бъдни вечер. Ден по-късно, в ефир беше разпространен емоционален филм на режисьора Свилен Славов и оператора Виктор Добрев, който разкрива какво се случва зад кулисите на най-мащабното българско събитие на 2023 година.

2023 © Варна е / източник: БГ радио

Световноизвестните групи Дайър Стрейтс, Чамбао, Джипси Кингс и Stereo MC’s пристигат във Варна

Морската столица ще приеме един от най-големите музикални фестивали в Европа EXIT от 14 до 18 август
Световноизвестните групи Дайър Стрейтс, Чамбао, Джипси Кингс и Stereo MC’s пристигат във Варна

Мащабният музикален фестивал EXIT, който е един от най-големите в Европа, ще се проведе във Варна в дните от 14 до 18 август. Световноизвестните групи Дайър Стрейтс, Чамбао, Джипси Кингс и Stereo MC’s са част от изпълнителите в четиридневния форум.

Събитието ще е безплатно за всички посетители на 15 август, когато градът отбелязва своя празник.

Това обявиха кметът на Варна Благомир Коцев и ексклузивният представител на ЕXIT за България Борислав Миланов.

"Варна ще посрещне първото издание, като амбицията ни е форумът да се провежда всяка година. Това ще бъде най-мащабното събитие по Черноморието и ще върне Варна на фестивалната карта на Европа", заяви кметът на града Благомир Коцев, който през изминалата седмица пътува до Сърбия за подписването на договора за събитието.

Община Варна е съорганизатор на фестивала.

"За варненци и гостите на града програмата му на 15 август ще е напълно безплатна", подчерта кметът Коцев. "Поканили сме и специални хорови формации от съседни държави, които да отбележат Успение Богородично в рамките на фестивала", отбеляза Борислав Миланов.

"Музикалният форум е обединение между два фестивала – EXIT Сърбия и Breeze България, а пилотното издание тази година ще се проведе под името "Varna Breeze by Exit", обясни още той.

"Избрахме Варна, защото е най-красивият град на морето", каза още Борислав Миланов. Той посочи близостта на Варна до Румъния като друг важен фактор, който се очаква да допринесе към високата посещаемост на фестивала в морската ни столица.

 

"Varna Breeze by EXIT“ ще се проведе в две фестивални зони. Първата от тях обхваща цялата зона около Пантеона, а втората е на Трета буна на варненския плаж.

В първата зона програмата ще е всеки ден от 18 ч. до 23 часа. Там ще бъде и безплатният концерт навръх празника на Варна, с участието на Stereo MC’s. Зоната разполага с кът за храна и напитки.

Над 40 изпълнители вече са потвърдили участие в безплатната програма в рамките на фестивала.

По-голяма част от тях са български изпълнители, като ще има и гостуващи сръбски групи.

На втората сцена, разположена на Трета буна, концертите започват след 23 часа и ще продължават до сутрешните часове на следващия ден. Програмата на основните изпълнители е предвидена да бъде между 70 и 90 минути. Мястото на т.нар. "сцена на изгрева" е избрана така, че шумът от силната музика да не пречи на почивката на варненци и гостите на града. През деня зоната ще бъде свободна за плажуващите и посетителите на близките заведения.

До края на месеца цялата програма „Varna Breeze by Exit“ ще бъде допълнена с имената на много български и чужди поп, рок, хип-хоп, арендби изпълнители и диджеи. Специално място във фестивала ще имат и групите, които правят трибюти на световни звезди – "Ред хот чили пепърс", "Куин", "Металика" и други. За първи път в България, на събитие от такъв мащаб, ще има и пункт за психологическа подкрепа, обясниха организаторите.  

Цената на пълния пакет, даващ достъп до всяка сцена и всеки платен ден, ще бъде 200 лева. Ако се закупува за всеки отделен ден, билетът ще струва 75 лв. Организаторите дават възможност и за закупуване на билети след 00:30 ч., които ще струват 50 лв.

"Догодина планираме фестивалът да е още по-грандиозен", разкри Борислав Миланов. Той допълни, че амбицията на екипа е през следващата година "Varna Breeze by Exit" да достигне мащабите на оригиналния сръбски формат, който тази година е посетен от над 260 000 души във всички фестивални дни.

2024 © Варна е