Мобилно меню

Концерт на Графа е най-търсеното БГ музикално събитие за 2023-та

Историята на родната поп-рок музика не помни друг концерт на български изпълнител или група, който е събрал над 20-хилядна аудитория, като изявата на Владимир Ампов на Националния стадион „Васил Левски“ на 30 септември
Концерт на Графа е най-търсеното БГ музикално събитие за 2023-та

Визионер, новатор, артист и творец с безкрайно вдъхновение, Графа заслужи първото си място сред българските певци, които привличат интереса на потребителите в Google към концертите си. Търсачката поставя шоуто на Влади Ампов на Националния стадион „Васил Левски“ на трето място в класацията на най-търсените концерти на годината, след тези на Imagine Dragons и Ед Шийрън. Кратка справка назад във времето сочи, че историята на родната поп-рок музика не помни друг концерт на български изпълнител или група, който е събрал над 20-хилядна аудитория. 

Земен, толерантен, отдаден на редица каузи в обществена полза, Графа успешно съчетава грижата за семейството си с мисията да „сбъдва мечти“. Една от тях е българската музика да излезе на голямата сцена. Стъпка по стъпка Влади Ампов пренесе шоуто си от клубовете, към Зала 1 на НДК и големите концертни сцени в страната. Изкачи още един връх, когато през 2017 година препълни зала Арена София (бивша Арена Армеец).

Като безумно смела постъпка, дори лудост, определят скептиците идеята за български поп концерт на възможно най-голямата сцена в страната. Вероятно имат известно основание, но то не се отнася за Графа, който осъзнато и напълно подготвен се устремява към най-големия успех в кариерата си.  Вярата му, че мечтите се сбъдват, е подплатена от любовта и уважението на многобройните му фенове.

Концертът на Графа на Националния стадион „Васил Левски“ се състоя на 30-и септември, но споменът за него живее в сърцата на над 20 000 фена. Благодарение на телевизионната реализация на режисьора Вито Бонев и екипа му, шоуто достигна до милионната българска телевизионна аудитория на Бъдни вечер. Ден по-късно, в ефир беше разпространен емоционален филм на режисьора Свилен Славов и оператора Виктор Добрев, който разкрива какво се случва зад кулисите на най-мащабното българско събитие на 2023 година.

2023 © Варна е / източник: БГ радио

Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Причина за промяната е заболяване на Кирил Манолов
Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Поради заболяване на Кирил Манолов, на 24 февруари, вместо обявенaта премиера на неговия оперен албум "Tutto Verdi", ще бъде изнесен оперен концерт, отново под диригентството на маестро Павел Балев, със солисти, хор и оркестър на Държавна опера Варна. Това съобщиха от Театрално-музикалния продуцентски център в морския град, а Кирил Манолов се обърна специално към своите почитатели:

"Много благодаря за Вашия голям интерес към премиерата на моя пръв оперен албум „Tutto Verdi” на 24 февруари! Очаквах с нетърпение този токова важен за мен концерт, под палката на един от най-значимите български диригенти Павел Балев, с Оркестъра на Държавна опера Варна. За съжаление, поради заболяване, съм възпрепятстван да участвам в концерта, но не съм се отказал да представя албума си във Варна и ще го направя при първа възможност.

Междувременно маестро Павел Балев и екипът на оперния театър успяха да подготвят великолепна нова програма, вместо моя концерт. Оценявам това като израз не само на висок професионализъм, но и като колегиален жест към мен и знак за уважение към публиката. Ще се радвам, уважаеми зрители, да посетите този концерт, който ще отговори на Вашите високи очаквания. Убеден съм в това!"

В програмата на Оперния концерт ще прозвучат увертюри от опери на Верди, Симфония № 40 от Моцарт и любими арии, сред които Ария на Дон Базилио от „Севилският бръснар“ на Росини, изп. Гео Чобанов; Ария на Норина от „Дон Паскуале“ на Доницети, изп. Пилар Гарридо Летелиер; Ария на Форд от „Фалстаф“ на Верди, изп. Свилен Николов; Ария на Неморино от „Любовен еликсир“ на Доницети, изп. Артьом Арутюнов, както и хорови ансамбли от оперите на Верди „Набуко“, „Трубадур“ и „Макбет“.

Билетите от „Tutto Verdi” важат без заверка за Оперния концерт на 24 февруари. Зрителите, които запазят билета си, ще получат 20% отстъпка за следващата дата на „Tutto Verdi”, която ще бъде своевременно обявена, уверяват от ТМПЦ-Варна.

2024 © Варна е