Мобилно меню

Концерт за Освобождението на Варна поднася Операта в морския град

Празничната проява ще е на 27 юли, на площад Независимост, от 20:30 часа
Концерт за Освобождението на Варна поднася Операта в морския град

Празничен концерт на открито по повод Освобождението на Варна ще поднесе и тази година на своите съграждани Държавната опера в морската столица на 27 юли.

Под диригентството на маестро Григор Паликаров, от 20.30 часа на площад Независимост ще прозвучат арии, дуети, ансамбли и пиеси от Моцарт, Верди, Бизе, Доницети, Росини, Сен-Санс, Офенбах, Румен Бояджиев-син и други композитори. Участват солистите на Държавна опера Варна: Линка Стоянова (сопран), Даниела Дякова (мецосопран), Валерий Георгиев (тенор), Пламен Димитров (баритон), Гео Чобанов (бас), Анна Фурнаджиева (цигулка), Паулина Станчева (виолончело).

Концертът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна.

2023 © Варна е

Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Композициите са част от саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович
Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Концертната зала на Градската художествена галерия във Варна беше домакин на премиерата за България на проекта “Beyond the Flesh” на Живко Петров. JP3 трио представи композициите на Живко Петров към саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович, който още не е излязъл по екраните. Европейският музикален фестивал във Варна осигури на меломаните в морската столица привилегията да бъдат първа публика на най-новите творби на маестро Живко Петров.

Обичаният композитор и пианист сподели, че с работата по саундтрака към този филм е било поставено на изпитание неговото романтично отношение към музиката, защото за пръв път е поел задачата да пише по толкова тежка драма. Публиката в концертната зала на Градската художествена галерия във Варна се убеди, че в крайна сметка той е създал красива музика, наситена с много лиризъм. За въздействащото ѝ изпълнение пред ценителите, Живко Петров бе подкрепен от колегите си от JP3 трио - Димитър Семов и Димитър Карамфилов. Обичаните музиканти представиха и няколко знакови пиеси от последния си албум "On the Way".

2024 © Варна е / снимки: Росен Донев