Мобилно меню

Мария Илиева с голям концерт в Летния театър на Варна на 24 юни

Морската столица е една от спирките в националното турне на кралицата на българската поп-музика, озаглавено "100 причини"
Мария Илиева с голям концерт в Летния театър на Варна на 24 юни

И това лято кралицата на българската поп-музика Мария Илиева ще зарадва почитателите си с национално турне, което ще премине през летните театри на някои от големите градове в страната. Поредицата концерти на изпълнителката носи името на най-новия ѝ хит - "100 причини", който беше официално представен преди няколко месеца и публиката го обикна веднага.

Националното турне на Мария Илиева стартира в Стара Загора на 21 юни.

Концертът във Варна ще е на 24 юни от 21 часа.

Следват изяви на обичаната изпълнителка в Пловдив (6 юли), Русе (27 август) и Плевен (12 септември).

Заедно с Мария Илиева на сцената във всеки от концертите от турнето "100 причини" ще застанат Георги Янев - китара, Мартин Ташев - тромпет и вокали, Васил Вутев - барабани, Емилио Мархолев - бас, Александър Васев - пиано, Владислав Мичев - тромбон, трио Тринити - беквокали.

Мария Илиева ни дава "100 причини" да се насладим на музиката ѝ това лято.

Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim.

2024 © Варна е / снимки: Фейсбук

Варненската опера представя най-новия си мюзикъл "Дух" в Летния театър

Предвидени са две представления - на 17 юли и 28 август
Варненската опера представя най-новия си мюзикъл "Дух" в Летния театър

С две премиерни дати, на 17 юли и 28 август, Държавна опера Варна включва най-новия си мюзикъл "Дух" в програмата на 15-ото издание на фестивала Опера в Летния театър. Създаден по любимия на няколко поколения едноименен холивудски филм с Деми Мур, Патрик Суейзи и Упи Голдбърг, мюзикълът от над 10 години покорява световните сцени с музиката на Глен Балард и Дейв Стюарт, познат като дуетната половинка на Ани Ленъкс от Eurythmics.

Варненската постановка събира прекрасен млад състав от певци, които са и отлични артисти. Историята за любовта, която побеждава смъртта, е разказана силно емоционално и превежда зрителите през пълната палитра от емоции – от бурен смях до сълзи.

Основната заслуга за смеха е на неповторимата Милица Гладнишка, която влиза в главната роля на контактьорката с духове Ода Мей Браун.

В останалите водещи роли са Калоян Николов, познат на публиката от "Гласът на България", Виктор Ибришимов, Лилия Илиева-Михайлова, Валерия Василенко, Велин Михайлов, Нейчо Петров – Реджи, Станислав Кондов, Георги Георгиев и др.

Емблематичната песен "Unchained melody", която във филма е в изпълнението на Righteous Brothers, заема централно място и в мюзикъла, а диригентът Страцимир Павлов е добавил и щипка госпъл звучене в спиритуалистичните сцени.

Особено внимание заслужава изключителната сценография на носителя на "Икар" Петко Танчев.

В пресъздаването на световете на живите и мъртвите визуалният артист използва по специален начин най-модерните похвати – светещи костюми, прожекция в няколко плана, 3D мапинг – и създава визуална среда на световно ниво.

Хореограф е Надя Димокова, костюмите са дело на Ася Стоименова, а режисурата на този спектакъл, наситен с романтика, мистерия и трилър, е на Сребрина Соколова.

Постановката на "Дух" на Държавна опера Варна е премиерна за България.

2024 © Варна е / снимки: Държавна опера Варна