Мобилно меню

Миро представи впечатляваща нова песен

Популярният изпълнител и музикант сам пише музиката и текста на "Бягаме" и споделя с публиката частица от личния си свят 
Миро представи впечатляваща нова песен

Впечатляваща нова песен озаглавена „Бягаме“ и видео към нея, представи Миро. Премиерата идва месец преди големия концерт в зала „Арена София“ на 17 април, когато Миро за първи път ще изпълни наживо пред публика своята нова песен. 

"Бягаме" е искрено споделяне и влизане в личния свят на Миро, който сам пише музиката и текста на песента, а аранжимента поверява на Филаделфо Кастро. Видеото към „Бягаме“ е заснето между София и Лондон. В него се пресъздава идеята за вихреното темпо в живота ни днес, постоянното движение, което често води до разминаване, неразбиране и бягство. За режисурата му Миро си партнира отново с Николай Павлов, с когото реализират и визуализацията на „Печат от моята душа“. В проекта специално участие има и Андреа Банда Банда.

“Следващата песен ще бъде танцова, но преди това трябваше да конфронтирам беглеца в себе си. “Бягаме” е за толкова човешкото желание да изберем по-лесните начини. ”Бягаме” е и за тези, които избират другият път”, споделя Миро.

2024 © Варна е

Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Композициите са част от саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович
Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Концертната зала на Градската художествена галерия във Варна беше домакин на премиерата за България на проекта “Beyond the Flesh” на Живко Петров. JP3 трио представи композициите на Живко Петров към саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович, който още не е излязъл по екраните. Европейският музикален фестивал във Варна осигури на меломаните в морската столица привилегията да бъдат първа публика на най-новите творби на маестро Живко Петров.

Обичаният композитор и пианист сподели, че с работата по саундтрака към този филм е било поставено на изпитание неговото романтично отношение към музиката, защото за пръв път е поел задачата да пише по толкова тежка драма. Публиката в концертната зала на Градската художествена галерия във Варна се убеди, че в крайна сметка той е създал красива музика, наситена с много лиризъм. За въздействащото ѝ изпълнение пред ценителите, Живко Петров бе подкрепен от колегите си от JP3 трио - Димитър Семов и Димитър Карамфилов. Обичаните музиканти представиха и няколко знакови пиеси от последния си албум "On the Way".

2024 © Варна е / снимки: Росен Донев