Мобилно меню

Миро събра големите си хитове в сборен албум

В албума "46" е включена и една нова песен - "Отначало", чиято видеопремиера ще е през май
Миро събра големите си хитове в сборен албум

 

"Този албум е благодарност за всичко, което е било и всичко, което предстои. С "46" прегръщам и освобождавам миналото и започвам отначало"

Така един от най-популярните и обичани изпълнители у нас - Миро, обобщи новия си албум, който е първият сборен в кариерата му до момента.

Всяка от песните му е "печат" не само в душата на публиката, но и в историята на българската поп музика. Той е притежател на един от най-емоционалните и въздействащи гласове на музикалната сцена у нас, създател е на някои от най-вълнуващите и любими мелодии и текстове. Миро категорично притежава талант и уникално присъствие на сцената, които са му спечелили заслужено място на върха.

Като тръгнем от "Някога преди" – първото му самостоятелно парче след "Каризма", минем през "Губя контрол, когато", "Август е Септември", "Убиваме с любов", "Гълъбо", "Печат от моята душа", "Очите", "Сувенир", "Върха на планината" и стигнем до "Повече" – дуетът му с ALMA, който стана любим на милиони българи, Миро може да се похвали само с песни – съкровища. Всички негови почитатели от години очакват изпълнителят да събере тези "бижута" на едно място.

Подаръкът е налице – сборен албум със заглавие, което хем маркира времето, хем бяга от него. "46" на Миро е албум, събрал някои от най-красивите български песни и един нов трак – „Отначало“, който ще излезе с видео през май.

Албумът "46" с най-доброто от Миро се издава от "Вирджиния Рекърдс" по лиценз на "Емма Мюзик" с медийната подкрепа на БГ Радио.

2023 © Варна е

Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Композициите са част от саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович
Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Концертната зала на Градската художествена галерия във Варна беше домакин на премиерата за България на проекта “Beyond the Flesh” на Живко Петров. JP3 трио представи композициите на Живко Петров към саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович, който още не е излязъл по екраните. Европейският музикален фестивал във Варна осигури на меломаните в морската столица привилегията да бъдат първа публика на най-новите творби на маестро Живко Петров.

Обичаният композитор и пианист сподели, че с работата по саундтрака към този филм е било поставено на изпитание неговото романтично отношение към музиката, защото за пръв път е поел задачата да пише по толкова тежка драма. Публиката в концертната зала на Градската художествена галерия във Варна се убеди, че в крайна сметка той е създал красива музика, наситена с много лиризъм. За въздействащото ѝ изпълнение пред ценителите, Живко Петров бе подкрепен от колегите си от JP3 трио - Димитър Семов и Димитър Карамфилов. Обичаните музиканти представиха и няколко знакови пиеси от последния си албум "On the Way".

2024 © Варна е / снимки: Росен Донев