Мобилно меню

Музикален салон с вход свободен в Градската художествена галерия на Варна на 30 юни

Ще прозвучат нео соул и джаз изпълнения на Вихрен Урумов, Христина Ралева и Атанас Кателиев
Музикален салон с вход свободен в Градската художествена галерия на Варна на 30 юни

Традиционният за фестивала на визуалните изкуства “Август в изкуството” Музикален салон ще събере артистичната общност на 30 юни от 19 ч. в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна.

Нео соул и джаз музика ще поднесат на меломаните Вихрен Урумов, Христина Ралева и Атанас Кателиев.

Ето какво каза Христина Ралева, популярна от участията си в тв формати и като ръководител на музикална школа “Студио 9”, по време на репетиции за концерта:

“Изключително удоволствие е за нас да споделим музиката в тази истински творческа атмосфера в Градската галерия сред експонираните впечатляващи произведения на участниците във фестивала “Август в изкуството”. Вярвам, че обменът на творчески вдъхновения между визуалното и музикалното певческо изкуство ще допринесе за още по-пълноценното преживяване на нашата публика. Ние ще настроим посетителите още преди началото на изпълненията ни, като им дадем възможността да чуят музика на винилов носител - оригинални грамофонни плочи. Ще започнем заедно с Атанас Кателиев с една красива версия на песен на Стиви Уондър, а след това ще поднесем нови аранжименти с джаз звучене на песни на легендарни изпълнители като Максуел, Мери Джей Блайдж, Алиша Кийс, Инкогнито и др., ще има дори популярна песен на Майкъл Джексън. Всички аранжименти са на Вихрен Урумов. Ще се включат мои ученици от “Студио 9” - по-големите Александра Атанасова и Деница Русева ще бъдат беквокалистки, ще се появи и една 9-годишна бъдеща звезда - Анастасия Попстефанова. Радвам се да споделя с тях сцената, за да усетят реалната атмосфера на един концерт.”

Музикалният салон на “Август в изкуството” е с вход свободен.

2023 © Варна е

Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Причина за промяната е заболяване на Кирил Манолов
Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Поради заболяване на Кирил Манолов, на 24 февруари, вместо обявенaта премиера на неговия оперен албум "Tutto Verdi", ще бъде изнесен оперен концерт, отново под диригентството на маестро Павел Балев, със солисти, хор и оркестър на Държавна опера Варна. Това съобщиха от Театрално-музикалния продуцентски център в морския град, а Кирил Манолов се обърна специално към своите почитатели:

"Много благодаря за Вашия голям интерес към премиерата на моя пръв оперен албум „Tutto Verdi” на 24 февруари! Очаквах с нетърпение този токова важен за мен концерт, под палката на един от най-значимите български диригенти Павел Балев, с Оркестъра на Държавна опера Варна. За съжаление, поради заболяване, съм възпрепятстван да участвам в концерта, но не съм се отказал да представя албума си във Варна и ще го направя при първа възможност.

Междувременно маестро Павел Балев и екипът на оперния театър успяха да подготвят великолепна нова програма, вместо моя концерт. Оценявам това като израз не само на висок професионализъм, но и като колегиален жест към мен и знак за уважение към публиката. Ще се радвам, уважаеми зрители, да посетите този концерт, който ще отговори на Вашите високи очаквания. Убеден съм в това!"

В програмата на Оперния концерт ще прозвучат увертюри от опери на Верди, Симфония № 40 от Моцарт и любими арии, сред които Ария на Дон Базилио от „Севилският бръснар“ на Росини, изп. Гео Чобанов; Ария на Норина от „Дон Паскуале“ на Доницети, изп. Пилар Гарридо Летелиер; Ария на Форд от „Фалстаф“ на Верди, изп. Свилен Николов; Ария на Неморино от „Любовен еликсир“ на Доницети, изп. Артьом Арутюнов, както и хорови ансамбли от оперите на Верди „Набуко“, „Трубадур“ и „Макбет“.

Билетите от „Tutto Verdi” важат без заверка за Оперния концерт на 24 февруари. Зрителите, които запазят билета си, ще получат 20% отстъпка за следващата дата на „Tutto Verdi”, която ще бъде своевременно обявена, уверяват от ТМПЦ-Варна.

2024 © Варна е