Мобилно меню

Новата песен “Облак” е сбъдната мечта за Елия Тодорова

Елия от 4 Magic стартира солова кариера с авторска песен
Новата песен “Облак” е сбъдната мечта за Елия Тодорова

 

„Дълго търсих правилната песен, която да даде начало на самостоятелната ми кариера, а това може би беше грешка... Защото когато правиш изкуство не трябва да търсиш, а да изживяваш и да го изразяваш.“ 

Това споделя очарователната Елия Тодорова, която феновете на хитовата поп музика познават като Елия от 4 Magic. Сега изящната Елия прави стъпка напред и е готова с първи авторски проект, създаден в партньорство с друга голяма музикална звезда - Павел Николов (Pavell & Venci Venc). 

Новата песен на Елия Тодорова се казва "Облак", а самата изпълнителка влага емоционален заряд в текста и заглавието. Облакът символизира човешките емоции-понякога буреносни, понякога мрачни и без слънце, а понякога бели и добри. 

С микса между поп музика и джаз (в записа саксофонът е изпълнен на живо от Гален Николов) "Облак" е с доста по-различно звучене от това, което почитателите на 4 Magic са свикнали да слушат. Елия Тодорова е готова да поеме този риск и признава, че не случайно „Облак“ е изборът ѝ за старт в соло кариерата. Новата песен я описва перфектно в човешки план и разгръща в много по-голяма степен творческия ѝ потенциал.

„Толкова много се оприличавам на тази песен, че я усещам като част от мен. Все едно ме е чакала, за да дойде в точния момент. Искам след като чуят "Облак" хората да погледнат към небето да се замислят за своите емоции, за това, което изпитват и което споделят с околните в ежедневието. Нека да се замислим дали не „скриваме слънцето“ точно на любимите си хора или напротив - даваме им свободата да летят.“  

С "Облак" Елия Тодорова не само стартира самостоятелна кариера, но и дава заявка за мини албум с авторски песни. Талантливата изпълнителка не крие, че повечето от тях са създадени по нейни текстове, споделяйки другата й голяма страст - писането. „Много съм емоционална и винаги нося тетрадка в себе си.- издава любимката на близо 60 хил последователи в Instagram – Една от творческите ми мечти е да издам стиховете си в книжка. Може би и това ще се случи, но първо ще очаквам с нетърпение реакцията към музиката и текста на "Облак"

2023 © Варна е

DARA и Венци Венц’ с обща песен

"Змия" има потенциала на тотален хит
DARA и Венци Венц’ с обща песен

DARA е изпълнител, чиито успехи отдавна прескачат границите на България. Само преди месец тя бе сред гостите на голямо събитие на Rihanna и Puma в Лондон, а няколко дни по-късно фенове заляха социалните мрежи с видеа от улиците на Бусан, Южна Корея, където песента ѝ „In My Head” звучи по местно радио. „Устрем“, „характер“, „страст“, „невероятен талант“, „дисциплина“, „уникално момиче“, „звезда“, „изумителен артист“ – това са само част от коментарите, които DARA предизвиква за себе си, където и да се появи.

Точно преди големия финал на танцовото предизвикателство Dancing Stars, в което DARA ще се бори за победа, изпълнителката представя нов музикален проект, озаглавен „Змия“.

Песента идва след любовния сингъл „Само мой“ и е знак за творческото любопитство на DARA и вкуса ѝ към нестандартните неща. „Змия“ е с потенциал на хит. В него по покана на DARA се включва и Венци Венц’, с когото празнуват над 10-годишно приятелство. По музиката, текста и аранжимента двамата работят с румънския продуцент Alex Parker и Preyah, с които искрено се забавляват докато създават парчето.

„Змия“ излиза освен с аудио, и със супер впечатляващо видео, режисирано от Бойко Щонов. Клипът е вдъхновен от позитивната енергия на парчето, лекото намигване в текста и самодивското излъчване на DARA.

2024 © Варна е