Мобилно меню

Орлин Горанов празнува 50 години на сцена с концерт във Варна на 6 октомври

Обичаният изпълнител планира национално турне, което ще започне на 26 юни в Пловдив и ще приключи на 19 ноември в София
Орлин Горанов празнува 50 години на сцена с концерт във Варна на 6 октомври

Любимият на поколения българи популярен и оперен изпълнител Орлин Горанов ще отбележи 50 години на сцената с национално турне, което ще премине през 6 града и ще завърши с грандиозен концерт-спектакъл в зала 1 на НДК на 19 ноември. Срещата на Орлин Горанов с почитателите му във Варна ще е на 6 октомври във Фестивалния и конгресен център. 

Музикалните събития от юбилейното турне на Орлин Горанов са обединени под името „50 години магия“ и стартират от Пловдив на 26 юни, следват Шумен на 28 юни, Велико Търново на 5 август, Плевен на 6 август, Стара Загора на 9 август, а последните два концерта са във Варна и София. 

Орлин Горанов ще изпълни някои от най-популярните си песни, поднесени по съвременен начин – с нови концертни аранжименти, специално създадени за поредицата музикални събития. 

„Всички тези години на сцената са магия, защото музиката има силата да вдъхновява, да създава, да сбъдва. Тя е онази нишка в живота, която събира и свързва нашите спомени и емоции. А най-голямата магия е, че имам възможността да споделям музиката с публиката“, казва Орлин Горанов. 

С него на концертите ще бъдат едни от най-добрите млади музиканти - Радо Казасов – барабани и автор на концертните аранжименти, Евден Димитров - бас, Денис Попстоев - клавишни и саксофон. Звездния състав допълват музикантите от „Ку-ку бенд“ Кристиян Илиев – пиано и Цветан Недялков - китара, тромпетистът на група "Акага"- Иво Казасов, както и атрактивното трио „Тринити“.

Акцент на сцената ще бъде и забележителният симфоничен оркестър Симфониета - Враца, с диригент Георги Милтядов, който е и автор на оркестровите аранжименти.

Специални гости на концерт-спектакъла ще бъдат Орлин Павлов, Кристина Димитрова, Александра Раева и Мариана Попова, свързани с Орлин Горанов с общи музикални проекти и дългогодишно приятелство.

Цялостното музикално преживяване ще бъде допълнено от пищна сцена, специални визуални ефекти, мултимедия, звук и осветление на високо ниво. 

Билети за „50 години магия“ във Варна може да закупите ТУК:   

2024 © Варна е / снимки: Костадин Кръстев - Коко

DARA и Венци Венц’ с обща песен

"Змия" има потенциала на тотален хит
DARA и Венци Венц’ с обща песен

DARA е изпълнител, чиито успехи отдавна прескачат границите на България. Само преди месец тя бе сред гостите на голямо събитие на Rihanna и Puma в Лондон, а няколко дни по-късно фенове заляха социалните мрежи с видеа от улиците на Бусан, Южна Корея, където песента ѝ „In My Head” звучи по местно радио. „Устрем“, „характер“, „страст“, „невероятен талант“, „дисциплина“, „уникално момиче“, „звезда“, „изумителен артист“ – това са само част от коментарите, които DARA предизвиква за себе си, където и да се появи.

Точно преди големия финал на танцовото предизвикателство Dancing Stars, в което DARA ще се бори за победа, изпълнителката представя нов музикален проект, озаглавен „Змия“.

Песента идва след любовния сингъл „Само мой“ и е знак за творческото любопитство на DARA и вкуса ѝ към нестандартните неща. „Змия“ е с потенциал на хит. В него по покана на DARA се включва и Венци Венц’, с когото празнуват над 10-годишно приятелство. По музиката, текста и аранжимента двамата работят с румънския продуцент Alex Parker и Preyah, с които искрено се забавляват докато създават парчето.

„Змия“ излиза освен с аудио, и със супер впечатляващо видео, режисирано от Бойко Щонов. Клипът е вдъхновен от позитивната енергия на парчето, лекото намигване в текста и самодивското излъчване на DARA.

2024 © Варна е