Мобилно меню

Орлин Горанов влиза в звездна роля в "Бодигард"

Легендарният филм е вдъхновил мюзикъл, чиято премиера ще е на сцената на Летния театър във Варна на 22 юли
Орлин Горанов влиза в звездна роля в "Бодигард"

 

"Бодигард" е поредният хитов мюзикъл в афиша на Театрално музикалния продуцентски център във Варна. Премиерата ще е на 22 юли от 21 часа на сцената на Летния театър в морската столица. Режисьор на спектакъла е Борис Панкин, диригент - Страцимир Павлов, хореограф - Анастасия Неделчева.

В ролята на бодигарда Франк Фармър ще влезе един от най-обичаните изпълнители в България - Орлин Горанов. Главната роля на Рейчъл Марон, изпълнена във филма от Уитни Хюстън, в мюзикъла е поверена на Манал Ел Фейтури, а гастролът на автентична английска мюзикълна актриса от Уест Енд е прецедент в историята на мюзикъла в България. В ролята на сестрата на Рейчъл Марон - Ники ще влезе Нора Караиванова.

Сюжетът на мюзикъла следва плътно сценария на Лорънс Каздан за филма "Бодигард". Франк Фармър (Орлин Горанов) - бивш агент на Сикрет Сървиз, охранявал първите мъже в Белия дом е нает за личен бодигард на суперзвездата Рейчъл Марон (Манал Ел-Фейтури) – певица и актриса номинирана за "Оскар" в категорията "главна женска роля". Рейчъл получава поредица от смъртоносни заплахи от неизвестен преследвач. Рейчъл се отнася враждебно към появата на Франк в живота си, но с времето Франк печели доверието и на сина и на сестрата на Рейчъл – Ники Марон (Нора Караиванова), която е очарована от Франк. Постепенно все повече опознава Франк и между тях се появяват романтични чувства, докато Франк в сътрудничество с агента от ФБР Рей Корт (Станислав Кондов) се опитва да разкрие самоличността на Преследвача (Димитър Костадинов), а той е все по близо до Рейчъл. Кулминацията е в нощта на наградите "Оскар" и финалният опит на Преследвача да отнеме живота на Рейчъл.

Мюзикълът "Бодигард" е сценична адаптация на легендарния филм с Уитни Хюстън и Кевин Костнър. В него са включени всички обичани песни.

За първи път мюзикъл по филма "Бодигард" е представен през 2012 година в Лондон, след което е поставян в САЩ, Италия, Австралия, Германия, Южна Корея, Австрия, а в момента отново се играе и в Англия и Германия. Навсякъде той се представя на националния език на страната, а песните са запазени в оригиналния език.

"Бодигард" се прочува със зашеметяваща хореография, бляскави костюми, впечатляваща сценография, и оригиналната оркестрация на хитовете на Уитни Хюстън.

Наред с мега популярните и любими "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", "Saving All My Love For You", "How Will I Know", специално за мюзикъла са написани няколко оригинални песни като "Run to You" и "I Have Nothing", които също се нареждат сред най-любимите песни на милиони хора по целия свят.

Билетите за премиерата на мюзикъла "Бодигард" в Летния театър във Варна на 22 юли вече са в продажба на касите на ТМПЦ-Варна, Летен театър - Варна и ФКЦ-Варна. Билети може да бъдат закупени и  онлайн в мрежите на Eventim и fccvarna.bg.

 

2023 © Варна е

Варненската опера представя най-новия си мюзикъл "Дух" в Летния театър

Предвидени са две представления - на 17 юли и 28 август
Варненската опера представя най-новия си мюзикъл "Дух" в Летния театър

С две премиерни дати, на 17 юли и 28 август, Държавна опера Варна включва най-новия си мюзикъл "Дух" в програмата на 15-ото издание на фестивала Опера в Летния театър. Създаден по любимия на няколко поколения едноименен холивудски филм с Деми Мур, Патрик Суейзи и Упи Голдбърг, мюзикълът от над 10 години покорява световните сцени с музиката на Глен Балард и Дейв Стюарт, познат като дуетната половинка на Ани Ленъкс от Eurythmics.

Варненската постановка събира прекрасен млад състав от певци, които са и отлични артисти. Историята за любовта, която побеждава смъртта, е разказана силно емоционално и превежда зрителите през пълната палитра от емоции – от бурен смях до сълзи.

Основната заслуга за смеха е на неповторимата Милица Гладнишка, която влиза в главната роля на контактьорката с духове Ода Мей Браун.

В останалите водещи роли са Калоян Николов, познат на публиката от "Гласът на България", Виктор Ибришимов, Лилия Илиева-Михайлова, Валерия Василенко, Велин Михайлов, Нейчо Петров – Реджи, Станислав Кондов, Георги Георгиев и др.

Емблематичната песен "Unchained melody", която във филма е в изпълнението на Righteous Brothers, заема централно място и в мюзикъла, а диригентът Страцимир Павлов е добавил и щипка госпъл звучене в спиритуалистичните сцени.

Особено внимание заслужава изключителната сценография на носителя на "Икар" Петко Танчев.

В пресъздаването на световете на живите и мъртвите визуалният артист използва по специален начин най-модерните похвати – светещи костюми, прожекция в няколко плана, 3D мапинг – и създава визуална среда на световно ниво.

Хореограф е Надя Димокова, костюмите са дело на Ася Стоименова, а режисурата на този спектакъл, наситен с романтика, мистерия и трилър, е на Сребрина Соколова.

Постановката на "Дух" на Държавна опера Варна е премиерна за България.

2024 © Варна е / снимки: Държавна опера Варна