Мобилно меню

Отиде си Кралицата на рокендрола

Тина Търнър ни напусна на 83 години
Отиде си Кралицата на рокендрола

 

"Кралицата на рокендрола" Тина Търнър почина на 83 години. Това съобщи представител на изпълнителката, цитиран от световни агенции и медии.

Според него Търнър е починала в дома си в Кюснахт край Цюрих, Швейцария.

Кариерата на Тина Търнър започва през 50-те години на миналия век, още в зората на рокендрола. Тя се превръща в икона на 80-те, а музиката ѝ се отличава със специфичните си послания.

"Великата от великите си отиде", коментира с тъга в профила си в социалните мрежи и големият български музикант и певец Георги Христов.

2023 © Варна е
Още по темата:
Още по темата:

Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Композициите са част от саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович
Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Концертната зала на Градската художествена галерия във Варна беше домакин на премиерата за България на проекта “Beyond the Flesh” на Живко Петров. JP3 трио представи композициите на Живко Петров към саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович, който още не е излязъл по екраните. Европейският музикален фестивал във Варна осигури на меломаните в морската столица привилегията да бъдат първа публика на най-новите творби на маестро Живко Петров.

Обичаният композитор и пианист сподели, че с работата по саундтрака към този филм е било поставено на изпитание неговото романтично отношение към музиката, защото за пръв път е поел задачата да пише по толкова тежка драма. Публиката в концертната зала на Градската художествена галерия във Варна се убеди, че в крайна сметка той е създал красива музика, наситена с много лиризъм. За въздействащото ѝ изпълнение пред ценителите, Живко Петров бе подкрепен от колегите си от JP3 трио - Димитър Семов и Димитър Карамфилов. Обичаните музиканти представиха и няколко знакови пиеси от последния си албум "On the Way".

2024 © Варна е / снимки: Росен Донев