Мобилно меню

Отличиха най-изявените млади певци в конкурса "Морско конче"

Гран при заслужи ученичка от Добрич
Отличиха най-изявените млади певци в конкурса "Морско конче"

На тържествена церемония в Младежкия дом бяха раздадени наградите на XVI Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче", който се провежда под патронажа на кмета на Варна Иван Портних.

Гран при получи Велизара Тихолова от СУ „Св. Климент Охридски“ от Добрич.

Специалната награда на кмета на Варна отиде при детската вокална група „Пеещи камбанки“, при Младежки дом Велико Търново.

Специалната награда на Националния дворец на децата бе за вокален квартет „Angel Voices – mini“, Варна.

Ема Савова от вокално „Студио 9“ също от Варна, получи наградата за най-добро изпълнение на чуждестранна песен.

Ивайла Михайлова от студио „Зонели“, Добрич, грабна приза за най-добро изпълнение на българска песен.

Детското жури присъди своята награда на София Соколова от вокално студио „Angel Voices“. За най-малките участници освен грамоти и медали имаше и много красиви играчки.

Церемонията бе съпроводена по традиция с гала концерт на лауреатите.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Причина за промяната е заболяване на Кирил Манолов
Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Поради заболяване на Кирил Манолов, на 24 февруари, вместо обявенaта премиера на неговия оперен албум "Tutto Verdi", ще бъде изнесен оперен концерт, отново под диригентството на маестро Павел Балев, със солисти, хор и оркестър на Държавна опера Варна. Това съобщиха от Театрално-музикалния продуцентски център в морския град, а Кирил Манолов се обърна специално към своите почитатели:

"Много благодаря за Вашия голям интерес към премиерата на моя пръв оперен албум „Tutto Verdi” на 24 февруари! Очаквах с нетърпение този токова важен за мен концерт, под палката на един от най-значимите български диригенти Павел Балев, с Оркестъра на Държавна опера Варна. За съжаление, поради заболяване, съм възпрепятстван да участвам в концерта, но не съм се отказал да представя албума си във Варна и ще го направя при първа възможност.

Междувременно маестро Павел Балев и екипът на оперния театър успяха да подготвят великолепна нова програма, вместо моя концерт. Оценявам това като израз не само на висок професионализъм, но и като колегиален жест към мен и знак за уважение към публиката. Ще се радвам, уважаеми зрители, да посетите този концерт, който ще отговори на Вашите високи очаквания. Убеден съм в това!"

В програмата на Оперния концерт ще прозвучат увертюри от опери на Верди, Симфония № 40 от Моцарт и любими арии, сред които Ария на Дон Базилио от „Севилският бръснар“ на Росини, изп. Гео Чобанов; Ария на Норина от „Дон Паскуале“ на Доницети, изп. Пилар Гарридо Летелиер; Ария на Форд от „Фалстаф“ на Верди, изп. Свилен Николов; Ария на Неморино от „Любовен еликсир“ на Доницети, изп. Артьом Арутюнов, както и хорови ансамбли от оперите на Верди „Набуко“, „Трубадур“ и „Макбет“.

Билетите от „Tutto Verdi” важат без заверка за Оперния концерт на 24 февруари. Зрителите, които запазят билета си, ще получат 20% отстъпка за следващата дата на „Tutto Verdi”, която ще бъде своевременно обявена, уверяват от ТМПЦ-Варна.

2024 © Варна е