Мобилно меню

Популярна госпъл формация закрива музикалното "Варненско лято"

Концертът във Фестивалния и конгресен център във Варна на 6 октомври ще е първата изява в България на London Community Gospel Choir
Популярна госпъл формация закрива музикалното "Варненско лято"

Една от най-популярните госпъл формации London Community Gospel Choir ще закрие Международния музикален фестивал "Варненско лято" на 6 октомври от 19 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Популярната формация идва за първи път в България, за да внесе настроение със своята музика, която кара хората да танцуват, да пеят с техните изпълнения на госпъл, джаз, соул и реге пиеси.

London Community Gospel Choir са добре познати с техните силно въздействащи спектакли, с песни, които са сред най-обичаните и известни филми като "Наистина любов" и "Цар Лъв". Пели са на "Уембли" преди футболни финали, на знаменития фестивал в Гластънбъри, на церемонията по връчване на наградите "Грами". Записвали са с Пол Макартни, Адел, Джеймс Браун, Елтън Джон, Мадона, Пинк, Джъстин Тимбърлейк, редовно имат концерти в престижната Роял Албърт Хол. Тяхното изпълнение на "А Life Lived With Grace" при отбелязването на платинения юбилей на Елизабет II на трона е гледано от близо 1 милиард зрители.

2023 © Варна е

Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Причина за промяната е заболяване на Кирил Манолов
Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Поради заболяване на Кирил Манолов, на 24 февруари, вместо обявенaта премиера на неговия оперен албум "Tutto Verdi", ще бъде изнесен оперен концерт, отново под диригентството на маестро Павел Балев, със солисти, хор и оркестър на Държавна опера Варна. Това съобщиха от Театрално-музикалния продуцентски център в морския град, а Кирил Манолов се обърна специално към своите почитатели:

"Много благодаря за Вашия голям интерес към премиерата на моя пръв оперен албум „Tutto Verdi” на 24 февруари! Очаквах с нетърпение този токова важен за мен концерт, под палката на един от най-значимите български диригенти Павел Балев, с Оркестъра на Държавна опера Варна. За съжаление, поради заболяване, съм възпрепятстван да участвам в концерта, но не съм се отказал да представя албума си във Варна и ще го направя при първа възможност.

Междувременно маестро Павел Балев и екипът на оперния театър успяха да подготвят великолепна нова програма, вместо моя концерт. Оценявам това като израз не само на висок професионализъм, но и като колегиален жест към мен и знак за уважение към публиката. Ще се радвам, уважаеми зрители, да посетите този концерт, който ще отговори на Вашите високи очаквания. Убеден съм в това!"

В програмата на Оперния концерт ще прозвучат увертюри от опери на Верди, Симфония № 40 от Моцарт и любими арии, сред които Ария на Дон Базилио от „Севилският бръснар“ на Росини, изп. Гео Чобанов; Ария на Норина от „Дон Паскуале“ на Доницети, изп. Пилар Гарридо Летелиер; Ария на Форд от „Фалстаф“ на Верди, изп. Свилен Николов; Ария на Неморино от „Любовен еликсир“ на Доницети, изп. Артьом Арутюнов, както и хорови ансамбли от оперите на Верди „Набуко“, „Трубадур“ и „Макбет“.

Билетите от „Tutto Verdi” важат без заверка за Оперния концерт на 24 февруари. Зрителите, които запазят билета си, ще получат 20% отстъпка за следващата дата на „Tutto Verdi”, която ще бъде своевременно обявена, уверяват от ТМПЦ-Варна.

2024 © Варна е