Мобилно меню

Публиката изпълни до краен предел Летния театър за премиерата на мюзикъла "Бодигард"

Зрителите аплодираха дълго впечатляващата изява на Манал Ел Фейтури, Орлин Горанов и Нора Караиванова в главните роли
Публиката изпълни до краен предел Летния театър за премиерата на мюзикъла "Бодигард"

Зашеметяващият премиерен спектакъл на мюзикъла "Бодигард“ на Държавна опера Варна не остави празно място в Летния театър. Зрителите, изпълнили трибуните до краен предел, дълго аплодираха хитовата продукция и изпълнителите в главните роли - Манал Ел Фейтури, Орлин Горанов и Нора Караиванова.

На сцената прозвучаха 16 хита на поп иконата Уитни Хюстън, сред които "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody“, "Run to You", "I Have Nothing" и др.

Лондончанката Манал Ел Фейтури заплени публиката в ролята на Рейчъл Марон, както заради впечатляващата си прилика с Уитни Хюстън, така и заради забележителните музикални и артистични изпълнения. Тя показа специалното си отношение към продукцията и артистите, с които си партнира, като подготви на български език ролята си в мюзикъла.

"Според мен, българският е един от шестте най-трудни езика, с които съм се сблъсквала. Не мисля, че българите го осъзнават. Трудни са ми не толкова думите, колкото родовете, числата и съчетанието на думите. Когато ме одобри за ролята на Рейчъл, Борис Панкин ми предложи да я направя изцяло на английски. Но аз си партнирам с големия Орлин Горанов, а той не е английски актьор. Да накарам такъв изпълнител да промени езика си, за да се съобрази с мен, би било доста арогантно. Орлин Горанов е един изключително чаровен и талантлив артист, не е изненада, че всички са влюбени в него."

В образа на Бодигарда на Рейчъл Марон - Франк Фармър, Орлин Горанов се превъплъщава със завладяваща артистична лекота.

"Като всяка една роля и ролята на Бодигард има своята специфика и трябва да бъде добре отработена, така че гледам максимално да вляза в кожата на моя герой, за да се получи добър образ. Такъв, какъвто трябва да бъде. Моята Уитни Хюстън – Манал ел Фейтури, е много емоционална, красива, изключителна актриса и добър колега. Мисля, че се получи страхотен спектакъл."

В ролята на Ники Марон, сестрата на звездата Рейчъл Марон се превъплъти великолепната българска изпълнителка Нора Караиванова.

"Участието в мюзикъла е голямо предизвикателство за мен, защото като певица рядко съм се сблъсквала с актьорската професия. Сега Борис Панкин ме предизвиква в тази посока и аз съм му много благодарна за това. Образът на Ники е драматичен и труден, но в същото време и близък до всеки от нас. Кой ли не се е чувствал недооценен или не е успял да прескочи летвата, която си е поставил, или пък не е постигал големите си мечти. Като Ники аз се отказвам от любовта си, претърпявам и други сериозни лични крахове, а накрая ме убиват. За да пресъздам всичко това, разчитам на интуицията си. Следвам себе си и първото усещане, което обикновено остава най-вярно. Съобразявам се с всички указания и корекции на режисьора и съм открита за всякакви препоръки, защото искам да натрупам опит в актьорската игра. Чувствам се прекрасно в екипа на „Бодигард“ и този мюзикъл ще остане завинаги в сърцето ми."

С изпълненията си в премиерата на "Бодигард" направиха впечатление също Мойра Янкова и 10-годишният Васил Желев, който изпълни ролята на сина на Рейчъл.

Атрактивните светлинни решения на Лальо Христов и хореографията на Анастасия Неделчева също заслужиха аплодисментите на зрителите в Летния театър.

Следващата среща на "Бодигард" с публиката във Варна ще е на 18 август, отново в Летния театър, от 21 часа.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Държавна опера Варна

Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Причина за промяната е заболяване на Кирил Манолов
Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Поради заболяване на Кирил Манолов, на 24 февруари, вместо обявенaта премиера на неговия оперен албум "Tutto Verdi", ще бъде изнесен оперен концерт, отново под диригентството на маестро Павел Балев, със солисти, хор и оркестър на Държавна опера Варна. Това съобщиха от Театрално-музикалния продуцентски център в морския град, а Кирил Манолов се обърна специално към своите почитатели:

"Много благодаря за Вашия голям интерес към премиерата на моя пръв оперен албум „Tutto Verdi” на 24 февруари! Очаквах с нетърпение този токова важен за мен концерт, под палката на един от най-значимите български диригенти Павел Балев, с Оркестъра на Държавна опера Варна. За съжаление, поради заболяване, съм възпрепятстван да участвам в концерта, но не съм се отказал да представя албума си във Варна и ще го направя при първа възможност.

Междувременно маестро Павел Балев и екипът на оперния театър успяха да подготвят великолепна нова програма, вместо моя концерт. Оценявам това като израз не само на висок професионализъм, но и като колегиален жест към мен и знак за уважение към публиката. Ще се радвам, уважаеми зрители, да посетите този концерт, който ще отговори на Вашите високи очаквания. Убеден съм в това!"

В програмата на Оперния концерт ще прозвучат увертюри от опери на Верди, Симфония № 40 от Моцарт и любими арии, сред които Ария на Дон Базилио от „Севилският бръснар“ на Росини, изп. Гео Чобанов; Ария на Норина от „Дон Паскуале“ на Доницети, изп. Пилар Гарридо Летелиер; Ария на Форд от „Фалстаф“ на Верди, изп. Свилен Николов; Ария на Неморино от „Любовен еликсир“ на Доницети, изп. Артьом Арутюнов, както и хорови ансамбли от оперите на Верди „Набуко“, „Трубадур“ и „Макбет“.

Билетите от „Tutto Verdi” важат без заверка за Оперния концерт на 24 февруари. Зрителите, които запазят билета си, ще получат 20% отстъпка за следващата дата на „Tutto Verdi”, която ще бъде своевременно обявена, уверяват от ТМПЦ-Варна.

2024 © Варна е