Мобилно меню

Репетиционната зала на ОДК в Младежкия дом ще бъде обновена

Ще бъдат закупени музикални инструменти и озвучителна техника
Репетиционната зала на ОДК в Младежкия дом ще бъде обновена

Репетиционната зала №13 в Младежкия дом във Варна ще бъде обновена, след като Общинският детски комплекс получава финансиране в размер на 20 000 лв. по Националната програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“ на МОН.

Проектът предвижда закупуване на плътни пердета за стените, с цел създаване на нормална акустична среда, озвучителна техника за подобряване на работата при реализиране на танцовите постановки, закупуване на музикални инструменти: пиано и акордеон за корепетиция и акомпанимент на танцовите и музикални школи. В помещението за преобличане ще се поставят закачалки и малки шкафчета за дрехи за създаване на нормална и комфортна среда за подготовка за репетиции.

В залата ще работят по график пет школи, в които се обучават най-малко 50 деца и ученици, съобщават от ОДК – Варна.

2023 © Варна е

Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Композициите са част от саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович
Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Концертната зала на Градската художествена галерия във Варна беше домакин на премиерата за България на проекта “Beyond the Flesh” на Живко Петров. JP3 трио представи композициите на Живко Петров към саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович, който още не е излязъл по екраните. Европейският музикален фестивал във Варна осигури на меломаните в морската столица привилегията да бъдат първа публика на най-новите творби на маестро Живко Петров.

Обичаният композитор и пианист сподели, че с работата по саундтрака към този филм е било поставено на изпитание неговото романтично отношение към музиката, защото за пръв път е поел задачата да пише по толкова тежка драма. Публиката в концертната зала на Градската художествена галерия във Варна се убеди, че в крайна сметка той е създал красива музика, наситена с много лиризъм. За въздействащото ѝ изпълнение пред ценителите, Живко Петров бе подкрепен от колегите си от JP3 трио - Димитър Семов и Димитър Карамфилов. Обичаните музиканти представиха и няколко знакови пиеси от последния си албум "On the Way".

2024 © Варна е / снимки: Росен Донев