Мобилно меню

"Семейство Адамс" на Пловдивската опера гостува във Варна

Мюзикълът с участието на Керана ще е тази вечер, на сцената на Летния театър
"Семейство Адамс" на Пловдивската опера гостува във Варна

По-малко от месец след премиерата си в Античния театър в Пловдив, мюзикълът на Пловдивската опера - "Семейство Адамс" гостува във Варна. Представлението ще е тази вечер, на сцената на Летния театър, а началото е в 20:30 часа. Бродуейският мюзикъл от Андрю Липа, Маршал Брикман и Рик Елис "Семейство Адамс", за първи път се поставя в България.

Най-мрачното семейство на Америка се развихря в хитовата музикална комедия за любовта, семейството, доверието и израстването... с трогателен и разтърсващ обрат. Призрачното имение на Адамс е сполетяно от кошмар - дъщеря им е влюбена в „нормално“ момче. Къде сгрешиха?! В ролята на Мортиша Адамс публиката ще се наслади на изпълненията на нашумялата млада изпълнителка Керана.

"Семейство Адамс"

Сценарий - Маршал Брикман и Рик Елис; Mузика и текстове на Андрю Липа; По образи, създадени от Чарлз Адамс; Режисьор - Петър Одажиев; Диригент - Вилиана Вълчева; Превод - Цветомира Цонева; Сценография - Петко Танчев; Художник на костюмите - Николина Костова – Богданова; Хореограф - Амедео Джунта; Диригент на хора - Цветан Цветков

Гомес Адамс - Евгений Арабаджиев; Мортиша Адамс - Керана - гост; Уенздей Адамс - Калина Костова - гост; Чичо Фестър - Цвети Пеняшки – гост; Мама Адамс - Димитър Ангелов – гост; Пъгсли Адамс - Матей Минчев – гост; Лърч - Николай Бачев; Мал Байники -Даниел Русев; Алис Байники - Марияна Панова; Лукас Байники - Виктор Ибришимов; Братовчеда То и Нещото - Мария Атанасова; Хор, Балет и Оркестър на Опера Пловдив

Със съдействието на "Софийски музикален театър".

Билети - мрежата на Eventim и Билетен център на ФКЦ.

2023 © Варна е / снимка: Държавна опера Пловдив

Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Причина за промяната е заболяване на Кирил Манолов
Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Поради заболяване на Кирил Манолов, на 24 февруари, вместо обявенaта премиера на неговия оперен албум "Tutto Verdi", ще бъде изнесен оперен концерт, отново под диригентството на маестро Павел Балев, със солисти, хор и оркестър на Държавна опера Варна. Това съобщиха от Театрално-музикалния продуцентски център в морския град, а Кирил Манолов се обърна специално към своите почитатели:

"Много благодаря за Вашия голям интерес към премиерата на моя пръв оперен албум „Tutto Verdi” на 24 февруари! Очаквах с нетърпение този токова важен за мен концерт, под палката на един от най-значимите български диригенти Павел Балев, с Оркестъра на Държавна опера Варна. За съжаление, поради заболяване, съм възпрепятстван да участвам в концерта, но не съм се отказал да представя албума си във Варна и ще го направя при първа възможност.

Междувременно маестро Павел Балев и екипът на оперния театър успяха да подготвят великолепна нова програма, вместо моя концерт. Оценявам това като израз не само на висок професионализъм, но и като колегиален жест към мен и знак за уважение към публиката. Ще се радвам, уважаеми зрители, да посетите този концерт, който ще отговори на Вашите високи очаквания. Убеден съм в това!"

В програмата на Оперния концерт ще прозвучат увертюри от опери на Верди, Симфония № 40 от Моцарт и любими арии, сред които Ария на Дон Базилио от „Севилският бръснар“ на Росини, изп. Гео Чобанов; Ария на Норина от „Дон Паскуале“ на Доницети, изп. Пилар Гарридо Летелиер; Ария на Форд от „Фалстаф“ на Верди, изп. Свилен Николов; Ария на Неморино от „Любовен еликсир“ на Доницети, изп. Артьом Арутюнов, както и хорови ансамбли от оперите на Верди „Набуко“, „Трубадур“ и „Макбет“.

Билетите от „Tutto Verdi” важат без заверка за Оперния концерт на 24 февруари. Зрителите, които запазят билета си, ще получат 20% отстъпка за следващата дата на „Tutto Verdi”, която ще бъде своевременно обявена, уверяват от ТМПЦ-Варна.

2024 © Варна е