Мобилно меню

Ваня Щерева представя нова песен "по действителен драматичен случай"

Видеото на "Тръгвай" е резултат от спонтанност и адреналин
Ваня Щерева представя нова песен "по действителен драматичен случай"

Ваня Щерева представя нова песен "Тръгвай", която е естественото продължение на "Restart" - първото парче на изпълнителката след 15 години затишие. "Тръгвай" е песен за оня момент от една връзка, в който вече нищо друго не може да се направи, освен да кажеш „Тръгвай, няма повече кво да го мъчим“. Текстът и музиката са дело на Ваня, аранжиментът е на Роби Николов, който изпява и беквокалите.

Необичаен за "Тръгвай" е начинът, по който видеоклипът е заснет. Няма режисьор, оператор и сценарий.

„Видеоклипът е спонтанна проява. Още преди да е готова песента, почти на шега помолих приятели да ме снимат с телефоните си, без очаквания, че ще излезе нещо от това.“ – споделя изпълнителката.

„Четирима мои близки приятели държаха телефоните в рамките на три месеца, на различни локации. Имаше период, в който всеки ден валеше. Катето Евро, в чийто двор са част от кадрите, още не беше напълнила басейна. Използвахме го и празен. Темата ми беше "вода" – водата, която отмива любовта. Чакахме дъждове, пълнихме басейни, пускахме маркучи, взимахме фенерчета назаем от съседи, пътувахме, нахлувахме зад бариери на забранени за влизане места и тайно и набързо снимахме, ходех по бельо и ботуши на малко мостче в Ловния парк, а минувачи се смущаваха от гледката. Сменях бельо след бельо, риза сред риза, накрая реших и да се пооблека малко в тоя клип и за целта три дни ших на ръка с игла и конец бялата рокля от финала на клипа. Беше вълнуващо да се опитаме да създадем нещо, което изглежда красиво, драматично, и "като истинско", с непрофесионални умения и подръчни средства.“ – заключва Ваня Щерева.

Единственият професионалист, който се включва на финала е Виктор Милушев, операторът на "Restart", чието дело са цветовите корекции.

„Това приключение беше изпълнено с адреналин - като започнем от песента, която беше по-ниска, но Роби вдигна доста над възможностите ми тоналността, за да излезе драматичния заряд, и настоя, че ще се справя, до нахлуването ни в забранени територии - ходене по ръба на скала, с високи токчета, а под мен камъни и езеро, в което изтичат отровите от някакъв рудник. Всичко приключи без произшествия, като изключим леко пострадалия телефон на Катето от подводните снимки. Но всичко имаше смисъл – много момичета ми писаха, че песента ги е намерила в точния за тях момент. Разбира се, поплакали са си на "Тръгвай". И това им подействало здравословно и пречистващо.“ – отбелязва Ваня Щерева.

2023 © Варна е

Диджеи от шест държави събраха стотици фенове на електронната музика на Морската гара във Варна

Концертът беше последното голямо лятно събитие в морската столица
Диджеи от шест държави събраха стотици фенове на електронната музика на Морската гара във Варна

Стотици фенове събра музикалното шоу с топ диджеи от шест държави на Морската гара във Варна. На сцената излязоха някои от най-известните имена в този стил - Regard (Косово), Coyot (Гърция), DJ Sava (Румъния), Ahmet Kilic (Турция), Fabrizio Parisi (Италия) и българите - Coztof EXE, Duli & Mati и Milen Yanev.

Водеща на събитието бе NADIA. Това беше третият пореден голям концерт за меломаните в морската столица през това лято, след хип-хоп фестивала през юли и поп концерта за Деня на Варна през август. С него се постави символичен финал на летните събития на Морска гара. Организатор на събитието е Община Варна, със съдействието на Muze.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна