Мобилно меню

Втора дата за концерта на Любо Киров във Варна

Популярният изпълнител ще пее в летния театър на морската столица на 13 и 14 юли
Втора дата за концерта на Любо Киров във Варна

Любо Киров ще направи втори концерт във Варна на 14 юли, след като първата дата - 13 юли, беше разпродадена.

Очакваното с интерес музикално събитие в морската столица е част от "Ново турне 2024", в което популярният изпълнител ще пее в някои от големите градове на страната.

Поредицата концерти на Любо ще започне от родния му град Плевен, където отново ще има изяви в две поредни вечери - 10 и 11 юли.

"Както подсказва и името му, "Ново турне 2024" ще бъде изцяло ново преживяване за публиката на Любо Киров. Пригответе се за едно безкомпромисно музикално шоу", подчертават организаторите от Artvent.

По време на турнето, Любо ще представи и заглавната песен от новия си албум "Ново сърце", промотирана официално преди дни, заедно със старта на продажбите на албума.

Специален гост във всички концерти от турнето ще е Михаела Маринова. Двамата представиха втората си съвместна песен "Вселена", която също ще влезе в концертната програма на турнето.

Билети за концерта на Любо в Летния театър на Варна на 14 юли (21:00 ч.), може да закупите от Eventim, Grabo и касата на ФКЦ.

2024 © Варна е

Варненската опера представя най-новия си мюзикъл "Дух" в Летния театър

Предвидени са две представления - на 17 юли и 28 август
Варненската опера представя най-новия си мюзикъл "Дух" в Летния театър

С две премиерни дати, на 17 юли и 28 август, Държавна опера Варна включва най-новия си мюзикъл "Дух" в програмата на 15-ото издание на фестивала Опера в Летния театър. Създаден по любимия на няколко поколения едноименен холивудски филм с Деми Мур, Патрик Суейзи и Упи Голдбърг, мюзикълът от над 10 години покорява световните сцени с музиката на Глен Балард и Дейв Стюарт, познат като дуетната половинка на Ани Ленъкс от Eurythmics.

Варненската постановка събира прекрасен млад състав от певци, които са и отлични артисти. Историята за любовта, която побеждава смъртта, е разказана силно емоционално и превежда зрителите през пълната палитра от емоции – от бурен смях до сълзи.

Основната заслуга за смеха е на неповторимата Милица Гладнишка, която влиза в главната роля на контактьорката с духове Ода Мей Браун.

В останалите водещи роли са Калоян Николов, познат на публиката от "Гласът на България", Виктор Ибришимов, Лилия Илиева-Михайлова, Валерия Василенко, Велин Михайлов, Нейчо Петров – Реджи, Станислав Кондов, Георги Георгиев и др.

Емблематичната песен "Unchained melody", която във филма е в изпълнението на Righteous Brothers, заема централно място и в мюзикъла, а диригентът Страцимир Павлов е добавил и щипка госпъл звучене в спиритуалистичните сцени.

Особено внимание заслужава изключителната сценография на носителя на "Икар" Петко Танчев.

В пресъздаването на световете на живите и мъртвите визуалният артист използва по специален начин най-модерните похвати – светещи костюми, прожекция в няколко плана, 3D мапинг – и създава визуална среда на световно ниво.

Хореограф е Надя Димокова, костюмите са дело на Ася Стоименова, а режисурата на този спектакъл, наситен с романтика, мистерия и трилър, е на Сребрина Соколова.

Постановката на "Дух" на Държавна опера Варна е премиерна за България.

2024 © Варна е / снимки: Държавна опера Варна