Мобилно меню

Започна записването за популярния конкурс "Морско конче" във Варна

17-ото издание на състезанието за млади изпълнители ще е на 22 и 23 юни, вижте изискванията за участие
Започна записването за популярния конкурс "Морско конче" във Варна

Започна записването за участие в XVII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“, Варна 2024. Конкурсът ще се проведе в залите на Младежки дом – Варна, на 22 и 23 юни 2024 г. Участниците ще се състезават в три категории и пет възрастови групи.

Първият тур на конкурса е онлайн. В него участниците изпълняват песен на български език. Видеозаписът ѝ трябва да бъде изпратен най-късно до 4 юни т.г. в задължителната форма за регистрация:

Компетентно жури определя допуснатите до участие във втори и трети кръг. Допуснатите до втори тур участници ще бъдат обявени на 12 юни 2024 г. на официалната уеб страница на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна: www.odk-varna.com

До 14 юни 2024 г. допуснатите до втори кръг, трябва да изпратят инструменталите на песните, които ще изпълняват, на адрес: morsko.konche@odk-varna.com

На 14 юни 2024 г. в уеб страницата на ОДК ще бъде публикувана програмата на конкурсните дни.

Участниците ще се борят за множество награди, сред които:

  • Гран при – статуетка и парична награда
  • Специална награда на Кмета на Варна
  • Специална награда на Националния дворец на децата
  • Първа втора и трета награда за всички категории и възрастови групи и мн. др.

Целта на конкурса е да съхранява и популяризира най-добрите образци на българската популярна песен.

Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Варна, Община Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.

2024 © Варна е

Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Композициите са част от саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович
Живко Петров представи във Варна най-новия си проект - “Beyond the Flesh”

Концертната зала на Градската художествена галерия във Варна беше домакин на премиерата за България на проекта “Beyond the Flesh” на Живко Петров. JP3 трио представи композициите на Живко Петров към саундтрака на филма “Плът” на Дими Стоянович, който още не е излязъл по екраните. Европейският музикален фестивал във Варна осигури на меломаните в морската столица привилегията да бъдат първа публика на най-новите творби на маестро Живко Петров.

Обичаният композитор и пианист сподели, че с работата по саундтрака към този филм е било поставено на изпитание неговото романтично отношение към музиката, защото за пръв път е поел задачата да пише по толкова тежка драма. Публиката в концертната зала на Градската художествена галерия във Варна се убеди, че в крайна сметка той е създал красива музика, наситена с много лиризъм. За въздействащото ѝ изпълнение пред ценителите, Живко Петров бе подкрепен от колегите си от JP3 трио - Димитър Семов и Димитър Карамфилов. Обичаните музиканти представиха и няколко знакови пиеси от последния си албум "On the Way".

2024 © Варна е / снимки: Росен Донев