Мобилно меню

Джон Малкович получи специален подарък от кмета на Варна

Нашият град се гордее със своето богато историческо минало и със своя културен живот подчерта Портних пред именития актьор, който гостува в морската столица
Джон Малкович получи специален подарък от кмета на Варна

Реплика на зооморфни апликации, част от най-старото обработено злато в света, открито във Варненския халколитен некропол, получи актьорът Джон Малкович от кмета на Варна Иван Портних.

"Нашият град се гордее със своето богато историческо минало и със своя културен живот. Чест е за Варна, че бяхте наш гост", каза кметът, който поздрави актьора след представлението, в което участва на 23 юли.

Музикално-театралният спектакъл „Адска комедия: признанията на един сериен убиец“, с участието на Джон Малкович и оперните певици Чен Райс и Сузане Лангбайн, бе представен в препълнената зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Музиката бе изпълнена от оркестър „Виенска академия“ с диригент Мартин Хазелбьок.

Постановката беше последното събитие от 31-вото издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ и е част от програма „Интермецо“, която се осъществява съвместно с Международен музикален фестивал „Варненско лято“, чийто организатор е Община Варна. Проектът е подкрепен от Министерство на културата и Посолството на САЩ в България.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Поетичният спектакъл "Урок по български" гостува във Варна на 28 февруари

Представлението е посветено на словото и духа на Патриарха на българската литература Иван Вазов
Поетичният спектакъл "Урок по български" гостува във Варна на 28 февруари

Поетичният спектакъл "Урок по български" на театър "Българска армия" ще бъде представен във Варна на 28 февруари. Представлението ще е във Фестивалния и конгресен център, от 19 часа. Спектакълът е посветен на словото и духа на Патриарха на българската литература Иван Вазов. Режисьорът Иван Налбантов оживява по въздействащ начин на сцената страниците на емблематични Вазови произведения като "Паисий", "Българският език", "Раковски" и др. Представлението е уникална смесица от драма, поезия и история, а в ролите публиката ще види Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева – Нети, Веселин Анчев и други. Сценографията на Нина Пашова и музиката на Дони - Добрин Векилов създават атмосфера, която подчертава драматизма и красотата на Вазовите произведения. Визуалните и аудио елементи обогатяват преживяването и допринасят за създаването на един незабравим спектакъл.

"Урок по български" обръща поглед към българската душевност, история и култура. Пиесата преплита исторически моменти с лични разкази, показвайки дълбоката свързаност между народната идентичност и литературното наследство на Вазов. Спектакълът е истинско тържество на българския дух и израз на уважение към един от най-великите български писатели.
 
Билети за "Урок по български" може да купите от ТУК.

2024 © Варна е