Мобилно меню

Варненският куклен театър с нова магична постановка

Премиерата на мюзикъла "Питър Пан" предизвика огромен интерес, изкупени са билетите за 4 поредни спектакъла
Варненският куклен театър с нова магична постановка

Мюзикълът "Питър Пан" е най-новият спектакъл на Държавен куклен театър - Варна, чиято премиера премина при огромен интерес на 23 декември. Пред пълна зала е играно представлението и на следващата вечер, а всички билети са продадени и за планираните спектакли на 29 и 30 ноември, съобщават от екипа на кукления театър и уверяват верните си почитатели, че ще могат да се насладят на магията на "Питър Пан през януари, тъй като през декември ще се играят традиционните коледни представления.

Спектакълът "Питър Пан" разкрива един различен, фантастичен свят - с великолепните сценография и костюми  на Свила Величкова, умело вплетения мюзикъл в театралната среда на режисьора Бисерка Колевска и артистичната хореография на Матиас Андре Глюк. Представлението разказва за Питър Пан - мечтателят, който не иска да порасне, но с когото са израснали поколения момичета и момчета.

"Питър Пан" е спектакъл, който ни пренася в страната на мечтите със запленяващата история на момчето, което може да лети. Невърленд… - страната на изгубените момчета, на Феята Зън Зън, на опасните пирати и Капитан Хук, мястото, където можеш да отидеш, само ако Питър Пан те научи да летиш! Но затова трябва да вярваш, и като Уенди да си готов да зашиеш сянка с малкия си напръстник, за да последваш приключението с брат си Джон…"

Актьорите ще ви оставят без дъх, докато ги следвате в това невероятно пътешествие, уверяват от Държавен куклен театър - Варна. В ролите са Боян Стоянов, Ирен Лазарова, Балена Ланджева, Теодор Христов, Даниел Добрев, Миляна Ношкова, Евгения Василева, Валентин Митев-син, Елица Данаилова, Стоян Стоянов, Диана Цолевска, Красимир Добрев, Мария Томова, Гергана Господинова, Иван Шумаров, Вера Стойкова.

Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ към Община Варна. Подходящ за деца над 6 години и всички, които искат да преживеят отново първите си стъпки в Невърленд. Времетраенето е 120 минути.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Държавен куклен театър - Варна

Поетичният спектакъл "Урок по български" гостува във Варна на 28 февруари

Представлението е посветено на словото и духа на Патриарха на българската литература Иван Вазов
Поетичният спектакъл "Урок по български" гостува във Варна на 28 февруари

Поетичният спектакъл "Урок по български" на театър "Българска армия" ще бъде представен във Варна на 28 февруари. Представлението ще е във Фестивалния и конгресен център, от 19 часа. Спектакълът е посветен на словото и духа на Патриарха на българската литература Иван Вазов. Режисьорът Иван Налбантов оживява по въздействащ начин на сцената страниците на емблематични Вазови произведения като "Паисий", "Българският език", "Раковски" и др. Представлението е уникална смесица от драма, поезия и история, а в ролите публиката ще види Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева – Нети, Веселин Анчев и други. Сценографията на Нина Пашова и музиката на Дони - Добрин Векилов създават атмосфера, която подчертава драматизма и красотата на Вазовите произведения. Визуалните и аудио елементи обогатяват преживяването и допринасят за създаването на един незабравим спектакъл.

"Урок по български" обръща поглед към българската душевност, история и култура. Пиесата преплита исторически моменти с лични разкази, показвайки дълбоката свързаност между народната идентичност и литературното наследство на Вазов. Спектакълът е истинско тържество на българския дух и израз на уважение към един от най-великите български писатели.
 
Билети за "Урок по български" може да купите от ТУК.

2024 © Варна е