Мобилно меню

Варненският куклен театър с нова магична постановка

Премиерата на мюзикъла "Питър Пан" предизвика огромен интерес, изкупени са билетите за 4 поредни спектакъла
Варненският куклен театър с нова магична постановка

Мюзикълът "Питър Пан" е най-новият спектакъл на Държавен куклен театър - Варна, чиято премиера премина при огромен интерес на 23 декември. Пред пълна зала е играно представлението и на следващата вечер, а всички билети са продадени и за планираните спектакли на 29 и 30 ноември, съобщават от екипа на кукления театър и уверяват верните си почитатели, че ще могат да се насладят на магията на "Питър Пан през януари, тъй като през декември ще се играят традиционните коледни представления.

Спектакълът "Питър Пан" разкрива един различен, фантастичен свят - с великолепните сценография и костюми  на Свила Величкова, умело вплетения мюзикъл в театралната среда на режисьора Бисерка Колевска и артистичната хореография на Матиас Андре Глюк. Представлението разказва за Питър Пан - мечтателят, който не иска да порасне, но с когото са израснали поколения момичета и момчета.

"Питър Пан" е спектакъл, който ни пренася в страната на мечтите със запленяващата история на момчето, което може да лети. Невърленд… - страната на изгубените момчета, на Феята Зън Зън, на опасните пирати и Капитан Хук, мястото, където можеш да отидеш, само ако Питър Пан те научи да летиш! Но затова трябва да вярваш, и като Уенди да си готов да зашиеш сянка с малкия си напръстник, за да последваш приключението с брат си Джон…"

Актьорите ще ви оставят без дъх, докато ги следвате в това невероятно пътешествие, уверяват от Държавен куклен театър - Варна. В ролите са Боян Стоянов, Ирен Лазарова, Балена Ланджева, Теодор Христов, Даниел Добрев, Миляна Ношкова, Евгения Василева, Валентин Митев-син, Елица Данаилова, Стоян Стоянов, Диана Цолевска, Красимир Добрев, Мария Томова, Гергана Господинова, Иван Шумаров, Вера Стойкова.

Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ към Община Варна. Подходящ за деца над 6 години и всички, които искат да преживеят отново първите си стъпки в Невърленд. Времетраенето е 120 минути.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Държавен куклен театър - Варна

Отличен с награда Варна спектакъл е част от програмата на Международния театрален фестивал

На 11 юни е и второто представление пред варненска публика на моноспектакъла на Христо Мутафчиев "Боже мой"
Отличен с награда Варна спектакъл е част от програмата на Международния театрален фестивал

Отличеният с награда Варна спектакъл "Питър Пан" на Кукления театър в морската столица е част от паралелната програма на 32-рото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Мюзикълът ще бъде представен на 11 юни от 18 часа.

Спектакълът "Питър Пан" пренася в страната на мечтите със запленяващата история на момчето, което може да лети! Невърленд – страната на изгубените момчета, на Феята Зън Зън, на опасните пирати и Капитан Хук, мястото, където можеш да отидеш само ако Питър Пан те научи да летиш! Но за това трябва да вярваш…

Мюзикълът „Питър Пан“ разкрива един различен, фантастичен свят – с великолепните сценография и костюми  на Свила Величкова, умело вплетения мюзикъл в театралната среда на Бисерка Колевска, артистичната хореография на Матиас Андре Глюк и талантливата актьорска игра.

Те дават нов живот на Питър Пан – мечтателя, който не иска да порасне, но с когото са израснали поколения момичета и момчета…

Спектакълът е подходящ за деца над 6 години и всички, които искат да преживеят отново първите си стъпки в Невърленд.

В мюзикъла "Питър Пан" по пиесата на Джеймс Матю Бари участват актьорите Боян Стоянов, Ирен Лазарова, Балена Ланджева, Теодор Христов, Даниел Добрев, Миляна Ношкова, Евгения Василева, Валентин Митев-син, Елица Данаилова, Стоян Стоянов, Диана Цолевска, Красимир Добрев, Мария Томова, Гергана Господинова и Иван Шумаров.

На 11 юни от 20:30 часа, на сцената на Ретро клуб във Фестивалния и конгресен център за втори път пред варненска публика ще бъде представен моноспектакълът на Христо Мутафчиев "Боже мой". Автор на текста е Теа Денолюбова, а сценичният вариант и постановката са дело на Стоян Радев.

2024 © Варна е / снимки: Държавен куклен театър – Варна; Viafest