Мобилно меню

С много музика и настроение отбелязаха Лазаровден в Екопарка

Всички посетители на празничната програма бяха закичени с цветни лазарски венци
С много музика и настроение отбелязаха Лазаровден в Екопарка

За трета поредна година Екопарк Варна събра на Лазаровден любители на народните обичаи и българския фолклор. Честването на празника премина с много музика и пролетно настроение. Както повелява традицията, малки и големи посетители в Екопарка бяха закичени с цветни лазарски венци, изработени в празничната ни работилница.

Във фолклорната програма се включи танцова формация „Дивни танци“ с ръководител Диана Добрева. Народни хореографии представиха и танцова формация „Черноморци“, с ръководител Александрина Белова. На днешния празник, Дарина-Наталия, ученичка от НУИ „Добри Христов“ обогати танцовата програма с красиви български народни песни. Приятна изненада за всички присъстващи поднесе и дългогодишната певица и участничка в различни програми Петранка Георгиева, която изпя две автентични народни песни.

Слънчевото априлско време допълни празничната атмосфера и по поляните на Екопарк Варна се извиха весели хора.

2024 © Варна е / снимки: Университетски Ботанически Градини

Военноморските сили отбелязаха 6 май

Празнични събития по повод Деня на храбростта имаше във Варна и Бургас
Военноморските сили отбелязаха 6 май

Празникът на Българската армия и Ден на храбростта - 6 май, беше отбелязан от Военноморските ни сили със специални събития във Варна и Бургас. Тържествено бяха издигнати флага на флота, гюйса, стенговите флагове и флаговете за разцветяване на всички кораби от ВМС.

На площад "Антон Новак" пред Фестивалния и конгресен център във Варна, Представителният духов оркестър на Военноморските сили, представи пред жителите и гостите на морската столица новата хореография на своята запазена марка шоу-спектакъл "Вълни".

Както ВАРНА Е ви съобщи, днес Военноморският музей Ви очаква с вход свободен от 10:00 до 18:00 часа (влизането е до 17:30 часа), където ще може да се разгледа изложбата “Светци – воини и покровители на бойното поле”.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ВМС - Варна