Мобилно меню

Цветен рай във Варненския екопарк през лятото

Колекцията, подбрана от специалисти на Университетската Ботаническа Градина, наброява около 30 хиляди летни цветя
Цветен рай във Варненския екопарк през лятото

Екопарк Варна се превръща в цветен рай, представяйки своята сезонна колекция от едно- и многогодишни летни цветя, която е в пика на своя цъфтеж. В парка може да се видят 25 цветни партера, разположени пейзажно по периферията на централните поляни. Колекцията, подбрана от специалисти на Университетската Ботаническа Градина – Варна, наброява около 30 хиляди летни цветя.

Акцент тази година са двата сорта перлено просо (Pennisetum glaucum) – Jade Princess и Copper Prince. Растението притежава големи и атрактивни класове и издължени листа, които може да бъдат медени, зелени или червени.

Лятната колекция на Варненския екопарк включва също три сорта бегония (Begonia benariensis), декоративна копривка (Plectranthus scutellarioides), няколко сорта кала – Red Wine, Crimson Beauty и Carnaval, както и отличаващите се с красивите си цветове  ангелония, алисум и катарантус.

Екопарк Варна е отворен за посещения всеки ден между 08 и 20 часа. Колекцията летни цветя може да бъде разгледана до края на месец септември.

2023 © Варна е / снимки: Университетска Ботаническа Градина

Безплатни представления за децата тази събота и неделя организира Делфинариумът във Варна

Цената на билет за възрастни е 15 лв.
Безплатни представления за децата тази събота и неделя организира Делфинариумът във Варна

Безплатни представления за децата, озаглавени "Ваканция с делфините" организира Делфинариумът във Варна тази събота и неделя. Те са по повод началото на пролетната ваканция на учениците. 

Представленията ще са по две - от 12:00 и от 15:30 часа, на 30 и 31 март. В тях е включена също анимационна програма на Бате Сашо Капитана с много игри и награди за публиката.

Децата ще влизат безплатно на посочените представления, а цената на билет за възрастни е 15 лв. на човек. 

"Елате да участвате в шоутата. Ще пеем, ще танцуваме, ще играем волейбол и футбол, и ще въртим обръчи заедно с делфините!", призовават от варненския делфинариум. 

Можете да закупите своя онлайн билет тук, или на касата на Делфинариума в деня на представлението.

2024 © Варна е