Мобилно меню

Обновиха зоната за отдих около Слънчевия часовник на входа на Морската градина

Предстои доставка на нови пейки и кошчета, които ще бъдат разположени на територията на парка
Обновиха зоната за отдих около Слънчевия часовник на входа на Морската градина
167

Зоната за отдих около Слънчевия часовник на входа на Морската градина във Варна вече е обновена. Сменени са всички дървени елементи около градинката, съобщи Стоян Аргиров, директор на общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, което се грижи за поддръжката на Морската градина.

Кътът за сядане около часовника бе компрометиран под влияние на метеорологичните условия и заради вандалски прояви, припомни Аргиров. Той посочи още, че предстои доставка на нови пейки и кошчета, които ще бъдат разположени на територията на парка. Започват да цъфтят виолите и лалета, засадени през есента на миналата година, което прави Морската градина във Варна още по-пъстра и привлекателна за гражданите и гостите на града.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

Прекрасни лилии разцъфтяха в езерото на Историческия парк край село Неофит Рилски

Станете част от хората, които правят България по-красива с делата си всеки ден, призовават от Историческия парк
Прекрасни лилии разцъфтяха в езерото на Историческия парк край село Неофит Рилски
123

Нежни водни лилии изпъстриха езерото на Историческия парк край варненското село Неофит Рилски. Впечатляващата гледка на красивите цветя е още една причина много българи и чужденци да посещават атрактивния Исторически парк.

„Елате и вижте каква красота са създали обединените българи. Да сме българи е титла, с която трябва да се гордеем всеки ден. Да прославяме България и да бъдем достойни за нея. Ние от Исторически парк от много години работим за това и резултатът вече е налице“, призовават от Историческия парк.

„Елате и попийте от вдъхновението тук и почувствайте силата си. И разбира се, станете част от хората, които правят България по-красива с делата си всеки ден“, допълват те.

2023 © Варна е / снимки: Исторически парк Неофит Рилски