Мобилно меню

Обновиха зоната за отдих около Слънчевия часовник на входа на Морската градина

Предстои доставка на нови пейки и кошчета, които ще бъдат разположени на територията на парка
Обновиха зоната за отдих около Слънчевия часовник на входа на Морската градина
508

Зоната за отдих около Слънчевия часовник на входа на Морската градина във Варна вече е обновена. Сменени са всички дървени елементи около градинката, съобщи Стоян Аргиров, директор на общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, което се грижи за поддръжката на Морската градина.

Кътът за сядане около часовника бе компрометиран под влияние на метеорологичните условия и заради вандалски прояви, припомни Аргиров. Той посочи още, че предстои доставка на нови пейки и кошчета, които ще бъдат разположени на територията на парка. Започват да цъфтят виолите и лалета, засадени през есента на миналата година, което прави Морската градина във Варна още по-пъстра и привлекателна за гражданите и гостите на града.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

Музеи във Варна с лятно работно време от 1 юни

Вижте кои обекти ще са с удължено работно време за посещения
Музеи във Варна с лятно работно време от 1 юни

От 1 юни, на лятно работно време преминават някои музеи и обекти в системата на РИМ – Варна. Те ще предлагат повече часове за посещения за жителите и гостите на морската столица през лятото.

От 10 до 18 часа, без почивен ден ще работи музейният обект "Римски терми на Одесос".

Също без почивен ден, но от 10 до 17 часа ще работи Етнографският музей във Варна.

С работно време от 10 до 17 часа ще работи Природонаучният музей в морската столица, а почивният му ден ще е в понеделник.

От 10 до 17 часа може да бъде посетен музейният обект "Малки римски терми", с изключение на почивните дни за обекта - неделя и понеделник.

2024 © Варна е