Мобилно меню

От 1 май възобновяват плуването с делфини във Варненския делфинариум

Атракцията беше временно преустановена заради пандемията от COVID-19
От 1 май възобновяват плуването с делфини във Варненския делфинариум
82

От 1 май Делфинариумът във Варна отново ще предлага възможност за плуване с делфини. Атракцията беше временно преустановена заради пандемията от COVID-19.

От офертата могат да се възползват всички, навършили 12 години. От Делфинариума подчертават, че плуването с делфини при тях няма ролята на медицинска или лечебна процедура и желаещите да се включат не трябва да страдат от кожни, психически и други тежки заболявания, които биха създали риск за здравето и живота им във водна среда. Строго забранено е да се влиза при делфините след употребата на алкохол, отбелязват организаторите.

Плуването с делфини се извършва с индивидуални поплавачни жилетки. Въпреки това участниците трябва да умеят да плуват поне на елементарно ниво, тъй като дълбочината в тази част на басейна е 3 м., а температурата на водата през цялата година е между 21 и 24 градуса.

Контактът с делфини се осъществява групово заедно с максимум още пет други посетители. Преди плуването се провежда инструктаж от треньор, който обяснява какво трябва и не трябва да се прави, а запознатите подписват декларация. Придружители на участниците не се допускат.

Плуването с делфин се провежда всеки ден без понеделник, от 14.00 ч.

Цените за плуване с делфин са следните:

1 май - 31 май: 200 лв. (петък, събота и неделя 300 лв.)

1 юни - 30 юни: 300 лв.

1 юли - 31 август: 350 лв.

1 септември - 30 септември: 300 лв.

1 октомври - 31 октомври: 200 лв. (петък, събота и неделя 300 лв.)

Снимки по време на плуването с делфини се правят само от специален фотограф. Той заснема всеки участник поотделно, а кадрите се изпращат по имейл. По желание на участниците, на излизане може да получат и снимки на хартия, срещу допълнително заплащане.

2023 © Варна е

Прекрасни лилии разцъфтяха в езерото на Историческия парк край село Неофит Рилски

Станете част от хората, които правят България по-красива с делата си всеки ден, призовават от Историческия парк
Прекрасни лилии разцъфтяха в езерото на Историческия парк край село Неофит Рилски
194

Нежни водни лилии изпъстриха езерото на Историческия парк край варненското село Неофит Рилски. Впечатляващата гледка на красивите цветя е още една причина много българи и чужденци да посещават атрактивния Исторически парк.

„Елате и вижте каква красота са създали обединените българи. Да сме българи е титла, с която трябва да се гордеем всеки ден. Да прославяме България и да бъдем достойни за нея. Ние от Исторически парк от много години работим за това и резултатът вече е налице“, призовават от Историческия парк.

„Елате и попийте от вдъхновението тук и почувствайте силата си. И разбира се, станете част от хората, които правят България по-красива с делата си всеки ден“, допълват те.

2023 © Варна е / снимки: Исторически парк Неофит Рилски