Мобилно меню

Хороскоп за неделя, 22 октомври 2023 г. (Всички зодии)

Водолеите ги очакват необичайни срещи и приятни запознанства, ще им бъде особено лесно да се разбират с хората, за Козирозите може да възникнат някои трудности, но няма да загубят оптимизъм и ще запазят доброто си настроение
Хороскоп за неделя, 22 октомври 2023 г. (Всички зодии)
3954

 

ОВЕН (21 март - 20 април)

Очаква ви спокоен ден. Малко вероятно е да донесе важни събития или да отвори нови възможности. Няма да има сериозни проблеми. Възможни са незначителни затруднения, но с тях лесно ще се справите. Вашите близки ще се радват да помогнат, ако се наложи и ще поемат част от грижите ви.

Денят е подходящ за довършване на по-рано започнати неща, за равносметка, за преценка в какво сте били прави и къде сте допуснали грешки. Няма да се увличате твърде много със самокритика, просто ще си направите изводи, които ще ви помогнат да избегнете повтарянето на грешки.


ТЕЛЕЦ (21 април - 21 май)

Очаква ви интересен и приятен ден. Ще се появят страхотни идеи. Околните веднага ще ги оценят и ще предложат помощ за осъществяването им. Можете да опитате късмета си в нещо съвсем ново - веднага ще разберете как да успеете и бързо ще научите всичко, от което се нуждаете. Пътуването ще бъде добро, особено ако тръгнете на път с приятели.

Вероятни са успешни покупки. Някои Телци ще придобият точно онези неща, за които отдавна са мечтали. Подаръците и знаците на внимание ще ви зарадват. Вероятни са романтични изненади вечерта. Ще ги помните дълго време.


БЛИЗНАЦИ (22 май - 21 юни)

Денят ще бъде благоприятен в личен план. Ще проявите снизхождение към слабостите на другите и няма да се ядосвате на онези, които са допуснали грешки поради невнимание или изгубили нещо от поглед. Много хора ще харесат това. Тези, с които преди е било трудно да се разбирате, сами ще поемат инициативата в общуването.

Не бързайте да отказвате необичайни предложения. Първоначално може да изглежда, че става въпрос за някакво опасно приключение. Но ако вникнете в ситуацията, ще разберете, че рискът е малък. Слушайте интуицията си - тя ще ви помогне да вземете правилното решение.


РАК (22 юни - 22 юли)

Няма да е лесно да се договорите с някого за съвместни действия. Ако сте планирали нещо важно за този ден, опитайте да разчитате само на собствените си сили - едва ли някой ще успее да ви се притече на помощ навреме. Трябва да бъдете по-внимателни във финансовите въпроси - вероятни са неуспешни покупки и досадни загуби.

Денят ще е много благоприятен за общуване с близките. Ако напоследък ви е било трудно да се разбирате, днес ще можете да се договорите за всичко и да изгладите недоразуменията. Отношенията, които преди са били трудни, могат да станат по-хармонични, ако сте искрени и не се страхувате да говорите за чувствата си.


ЛЪВ (23 юли - 23 август)

Денят ще бъде спокоен и приятен. Подходящ е за общуване със стари познати, приятелски срещи и семейни събития. Със сигурност ще има много интересни теми за разговор, ще научите нещо полезно и ще получите разумни съвети. Ще бъде лесно да се разбирате с различни хора. Тези, които днес срещате за първи път, веднага ще ви харесат много.

По-добре е да отложите трудни въпроси и решения на сложни проблеми. Днес ще ви бъде трудно да се концентрирате, ще трябва да положите усилия дори за да се справите с някои прости ежедневни задачи. Почивайте си, ще ви се отрази добре.


ДЕВА (24 август - 23 септември)

Денят няма да донесе сериозни затруднения, много неща ще вървят добре. Бързо ще се справяте с обичайните си задачи и лесно ще решавате дребни ежедневни проблеми, които могат да възникнат. Възможно е да се наложат непланирани разходи, но ще става въпрос за малки суми, така че няма място за притеснение.

Денят ще е благоприятен за учене и творчество, както и за общуване с хора, чиито знания и опит могат да ви бъдат полезни. Ще научите много нови неща и ще намерите приложение на получената информация в близко бъдеще.


ВЕЗНИ (24 септември - 23 октомври)

Трябва да внимавате. Денят не е подходящ за риск с пари или за предприемане на опасни дела. Би било много по-добре да се съсредоточите върху решаването на познати проблеми, да се справите с някои незначителни задачи, които отдавна изискват внимание. Вероятни са малки финансови печалби. Не бързайте да харчите полученото.

Денят ще бъде благоприятен за общуване с най-близките ви хора - ще се разберете отлично, няма да има поводи за разногласия. Романтичната среща ще мине добре, някои Везни ще чуят признанието, което дълго време са чакали.


СКОРПИОН (24 октомври - 22 ноември)

Денят ще е доста напрегнат. Ще ви бъде трудно да се концентрирате върху едно нещо, а другите ще се месят в делата ви по-често от обикновено. В началото това ще ви дразни, но скоро ще разберете как да се възползвате от него. Някои Скорпиони ще намерят съюзници, на които могат да разчитат във всичко.

Втората половина на деня ще донесе добри новини. В същото време са вероятни приятни срещи. Ще има шанс да се помирите с някого, с когото сте се карали, или да възстановите връзка, за която съжалявате, че е приключила.


СТРЕЛЕЦ (23 ноември - 21 декември)

Денят ще ви зарадва. Вероятно ще искате да се заемете с нещо ново и ще имате възможност да го направите. Въпреки това ще бъдете креативни дори в решаването на ежедневните проблеми, така че в никакъв случай няма да скучаете. Ученето ще бъде лесно, бързо ще запомните всичко необходимо и ще разберете трудни въпроси.

Вероятни са парични постъпления, включително от неочаквани източници. Денят ще е благоприятен за пазаруване. Няма да бързате с избора, ще купите наистина полезни неща за себе си и вашите близки.


КОЗИРОГ (22 декември - 20 януари)

Днес може да възникнат някои трудности, но няма да загубите оптимизъм и ще останете в добро настроение. Ще се появят много нови планове и интуицията ще ви подскаже кой от тях трябва да бъде изпълнен първо. Няма да се налага да действате сами - наблизо ще има хора, на които можете да разчитате във всичко.

Денят е подходящ за полезни покупки - можете да закупите мебели и битова техника, както и всичко необходимо за работа и учене. Вечерта е подходяща за някакво семейно събитие, среща с далечни роднини.


ВОДОЛЕЙ (21 януари - 19 февруари)

Вероятни са необичайни срещи и приятни запознанства. Днес ще ви бъде особено лесно да се разбирате с хората - бързо ще намерите общ език дори с тези, които едва ли сте разбирали преди. У дома няма да има поводи за разногласия и спорове, вашите близки ще ви подкрепят във всичко, ще ви помогнат, ако е необходимо, и ще откликнат с готовност на всякакви предложения.

Трябва да внимавате с парите - по-добре е да се въздържате от спонтанни покупки и да не влизате в сделки, ако не са били планирани по-рано. Но със сигурност ще имате късмет в любовта и това се отнася дори за Водолеите, които смятат, че не вярват в това.


РИБИ (20 февруари - 20 март)

Важно е да не губите време. Началото на деня ще бъде особено благоприятно и ползотворно, ще успеете да направите много и да постигнете успехи, без да влагате много усилия. Стари и нови познати ще се радват да помогнат. Не са изключени интересни предложения. Интуицията ще ви подскаже, че трябва да им се отговори със съгласие и няма да сгреши.

Втората половина на деня също ще бъде добра, но ще е по-подходяща за почивка и приятни занимания, отколкото за полезни дела и решаване на сериозни проблеми. Можете да се върнете към старо хоби - то ще ви даде много ярки емоции.

2023 © Варна е

Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ откриха в Историческия музей в Провадия

Експозицията може да бъде разгледана до края на лятото
Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ откриха в Историческия музей в Провадия

Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ е открита в Историческия музей в Провадия. Експозицията включва минерали и фосили от частната колекция на Асен Христов от ДГС-Провадия.

Посетителите ще могат да видят над 100 вкаменелости, които Христов е открил на различни места в страната, като най-интересни са вкаменените дървета и миди, амонити, наутилуси, морски таралежи и мн.др.

В част от витрините са експонирани морски гъби, бриозои, белемнити, прешленести морски червеи, брахиоподи и миди пробивачи, които са типични само за Провадия. Към тях от музея са добавили скални образци типични за страната ни. За изложбата Христов е предоставил и вкаменени скариди, зъби от акули, морски скатове и др.

Експозицията „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ може да бъде разгледана в Историческия музей в Провадия до края на лятото. След това всички експонати ще се върнат в сградата на ДГС-Провадия, където Христов е устроил изложбена зала на последния етаж. В нея той провежда уроци по Горска педагогика и е готов да приеме всички желаещи ученици при заявки от техните преподаватели.

2024 © Варна е / снимки: Исторически музей - Провадия