Мобилно меню

Хороскоп за неделя, 5 ноември 2023 г. (Всички зодии)

Близнаците ги очакват приятни изненади, Лъвовете, ако са планирали нещо важно за този ден - да не бързат
Хороскоп за неделя, 5 ноември 2023 г. (Всички зодии)

 

ОВЕН (21 март - 20 април)

Не провеждайте важни разговори в началото на деня. Вероятни са разногласия и спорове, причината за които може да бъде всяка дреболия. Освен това ще ви бъде трудно да се концентрирате върху основното, да изслушате спокойно и внимателно събеседника си. Ще бъде много по-важно да докажете своята правота възможно най-бързо, така че да не изгубите нещо от поглед.

Но влиянието на негативните тенденции няма да продължи дълго. Втората половина на деня ще бъде по-лесна и приятна от първата и със сигурност ще ви даде много поводи за радост. Звездите ще бъдат особено благосклонни към Овните, които искат да опитат силите си в нещо ново.


ТЕЛЕЦ (21 април - 21 май)

На сутринта нещо може да не върви по план, но определено не трябва да се тревожите за това. Може би неочаквани събития ще ви оставят объркани за известно време. Но много скоро ще разберете как да действате и какво ще ви помогне да постигнете успех. Вашата интуиция ще бъде изключително изострена, благодарение на нейните подсказки ще се справите със задачи, които преди са изглеждали изключително трудни.

Втората половина на деня обещава приятни срещи. Няма да е трудно да направите добро впечатление на нови познати - те веднага ще забележат силните ви страни. Възможно е началото както на приятелски, така и на романтични отношения. Всичко ще зависи от това как се държите.


БЛИЗНАЦИ (22 май - 21 юни)

Денят ще ви зарадва с приятни изненади. Подкрепата на звездите и успешното стечение на обстоятелствата ще ви позволят бързо да се справите със задача, с която дълго време се колебаете да се заемете. Старите познати ще се радват да помогнат, а тези, които сте срещнали за първи път наскоро, с радост ще приемат вашите предложения.

Добри новини очакват семейните Близнаци. Общуването с роднини ще ви зарадва, а срещата с приятели ще остави най-приятното впечатление. Втората половина на деня е подходяща за размисъл за бъдещето, правене и обсъждане на планове.


РАК (22 юни - 22 юли)

Очаква ви интересен ден. Възможно е да има неочаквани новини и събития, които ще ви накарат да промените плановете си. Няма да се объркате, бързо ще разберете как да се възползвате от настоящата ситуация. Малки трудности могат да възникнат дори в ежедневните дейности, но те няма да развалят настроението ви или да ви попречат да се справите бързо с всичко.

През първата половина на деня е по-добре да действате самостоятелно. По-късно ще имате надеждни помощници и приятна компания. Можете да пътувате с приятели или любим човек - ще получите много ярки впечатления.


ЛЪВ (23 юли - 23 август)

Звездите ще са на ваша страна и ще ви подкрепят в много отношения. Но ако сте планирали нещо важно за този ден, запомнете - не бързайте. Важно е внимателно да обмисляте всяка стъпка, да действате според плана и да не се поддавате на мимолетни импулси. Благодарение на вашия здрав разум и сериозен подход към всеки въпрос, вие няма да направите грешки.

Денят ще е много благоприятен за общуване. Вероятни са промени към по-добро в отношения, които преди са били напрегнати. Ще намерите възможност да зарадвате скъпите си хора и те ще го оценят.


ДЕВА (24 август - 23 септември)

Струва си да започнете деня с обсъждане на важни въпроси. Мнозина ще ви разберат прекрасно, едва ли някой ще иска да спори или да критикува вашите идеи. Някои Деви ще бъдат приятно изненадани от подкрепата на хора, които преди са били скептични и не са го крили. Ще можете да намерите подход към тези, които преди това са действали хладно и дистанцирано.

Може да разрешите въпроси, свързани с пари или ценно имущество – както лични, така и семейни. Тук вашата интуиция ще ви помогне - ще следвате нейните указания и всичко ще се получи по най-добрия начин.


ВЕЗНИ (24 септември - 23 октомври)

Началото на деня ще е благоприятно. По това време ще получите добри новини и ще се срещнете с хора, които сте позабравили. Възможно е стари приятели или добри познати да предложат нещо интересно. Ще се съгласите без много колебание и няма да съжалявате.

Втората половина на деня е време за пазаруване. Няма да пилеете пари за дреболии, а ще изберете точно това, от което се нуждаете вие ​​и вашите близки. Можете също така да започнете да учите нещо полезно - ще получите нова информация в движение и незабавно ще запомните всичко, от което се нуждаете.


СКОРПИОН (24 октомври - 22 ноември)

Вероятни са неочаквани събития, някои изненади, новини, които ще повлияят на вашите планове. Някои Скорпиони ще имат задачи, които трябва да бъдат решени възможно най-бързо, за което ще трябва да оставят всичко останало настрана. Първоначално ще има объркване наоколо и това ще ви дразни много. Въпреки това, няма да мине много време, преди да започнете да се наслаждавате на случващото се.

През първата половина на деня вероятно ще трябва да правите нещо ново, да общувате с хора, които едва познавате. По-късно ще е подходящото време за обичайните ви дейности и общуване с тези, на които държите.


СТРЕЛЕЦ (23 ноември - 21 декември)

Денят ще ви отвори много интересни възможности и вие ще се постараете да не пропуснете нито една от тях. Ще вземате решения толкова бързо, че ще предизвикате объркване сред другите. Но напразно приятели и близки ще се опитват да ви убедят да не бързате. Ще се вслушате не в думите им, а в собствената си интуиция и няма да съжалявате.

Възможно е да се наложи да предприемете пътувания. Далеч от дома ви очакват приятни запознанства и срещи, които ще се помнят дълго. Но Стрелецът, който не иска да ходи никъде, също няма да скучае - романтични изненади очакват такива представители на знака.


КОЗИРОГ (22 декември - 20 януари)

Ще има повече грижи от обикновено. За да се справите с всичко навреме, ще трябва да мислите за много неща едновременно. Възможно е да се наложи да се намесите в чужди работи. Опитайте се да направите това възможно най-тактично и деликатно. Така можете да избегнете напрегнати моменти и неприятни разговори.

Разкажете на близките си за вашите планове, които са се появили наскоро. Ще получите много разумен съвет. Вечерта е подходяща за романтична среща - ще бъде необичайно и запомнящо се. Някои Козирози ще чуят думи от любимия човек, които отдавна са чакали.


ВОДОЛЕЙ (21 януари - 19 февруари)

Сутринта са възможни дребни неприятности, но влиянието на положителните тенденции ще надделее и всичко скоро ще се промени. Затова не бива да се разстройвате за нещастни съвпадения или грешки, които правите поради невнимание. Средата на деня е подходяща да се заемете с нещо важно или да завършите трудна задача, за която преди това е трябвало да положите много усилия.

Денят е подходящ за посещение на развлекателни събития. Изобщо няма да се смутите, ако попаднете в светлината на прожекторите. Новите познати ще искат да знаят колкото е възможно повече за вас, бъдете готови да отговорите на техните въпроси.


РИБИ (20 февруари - 20 март)

Очаква ви приятен ден. Няма да има сериозни затруднения, спокойно ще се справите с планираните дейности, а след това можете да преминете към нещо интересно. Вероятни са успешни съвпадения, благодарение на които ще можете да създадете приятни запознанства или да възстановите връзки, които някога сте ценяли.

Можете да предприемете нови неща, да се откажете от лошите навици, да промените нещо в живота си. Веднага ще почувствате, че сте на прав път, няма да има повод за съмнения и притеснения. Няма да бързате, ще се въздържате от прибързани действия и няма да правите нищо, за което по-късно да съжалявате.

2023 © Варна е

Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ откриха в Историческия музей в Провадия

Експозицията може да бъде разгледана до края на лятото
Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ откриха в Историческия музей в Провадия

Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ е открита в Историческия музей в Провадия. Експозицията включва минерали и фосили от частната колекция на Асен Христов от ДГС-Провадия.

Посетителите ще могат да видят над 100 вкаменелости, които Христов е открил на различни места в страната, като най-интересни са вкаменените дървета и миди, амонити, наутилуси, морски таралежи и мн.др.

В част от витрините са експонирани морски гъби, бриозои, белемнити, прешленести морски червеи, брахиоподи и миди пробивачи, които са типични само за Провадия. Към тях от музея са добавили скални образци типични за страната ни. За изложбата Христов е предоставил и вкаменени скариди, зъби от акули, морски скатове и др.

Експозицията „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ може да бъде разгледана в Историческия музей в Провадия до края на лятото. След това всички експонати ще се върнат в сградата на ДГС-Провадия, където Христов е устроил изложбена зала на последния етаж. В нея той провежда уроци по Горска педагогика и е готов да приеме всички желаещи ученици при заявки от техните преподаватели.

2024 © Варна е / снимки: Исторически музей - Провадия