Мобилно меню

Хороскоп за петък 17 март 2023 г. (Всички зодии)

Лъвовете да се опитат да разчитат само на собствените си сили, ако имат сериозни планове за този ден, Везните не бива да се тревожат за дреболии, и да променят смело плановете си в движение
Хороскоп за петък 17 март 2023 г. (Всички зодии)
1327

 

Овен

Правете това, което наистина ви интересува. Именно в такива случаи днес ще бъде възможно да се постигне успех. Може да възникнат някои трудности, но това няма да ви откаже.

Струва си да се отървете от всичко, което вече не ви трябва и само ви пречи да продължите напред. Вслушайте се в интуицията си - благодарение на нейните съвети ще вземете решения, за които няма да съжалявате по-късно. Най-близките ви хора със сигурност ще ви подкрепят и ще ви помогнат, ако е необходимо.

 

Телец

Мислете за важни неща. Днес не си създавайте илюзии и пожелания, преценявайте правилно както моментната ситуация, така и силните си страни. Хората около вас ще бъдат изненадани от вашата далновидност. Тези, които преди са ви подценявали, ще започнат да се отнасят с уважение към вас.

Денят е подходящ за работа и полезни дела, но не бива да забравяте и почивката. Не пропускайте възможността поне за кратко да избягате от грижите. Вечерта е подходяща за среща с приятели, импровизирано парти или посещение на необичайно събитие.

 

Близнаци

Ще имате шанс да спечелите добри пари, да сключите изгодни сделки или да се споразумеете за сътрудничество, благодарение на което доходите ви ще растат. Важно е да не се обърквате, поемете инициативата навреме. Скоро ще започнете нов бизнес. Можете лесно да намерите помощници и сред тях със сигурност ще има хора, с които ще се сприятелите.

Вероятни са промени към по-добро в романтичните отношения. Можете да говорите открито за някои важни неща, да решавате общи планове. Ще действате според интуицията си и няма да съжалявате.

 

Рак

Можете да постигнете много, дори в сфери в които не сте могли преди, ако се заемете с работата сутринта. Обстоятелствата ще се стекат много добре, бързо ще се ориентирате, ще вземате правилни решения. Възможно е хора, от които не сте очаквали нищо добро, да се притекат на помощ. Някои Раци ще намерят нови приятели.

Струва си да бъдете по-внимателни, когато се занимавате с всякакви въпроси, свързани с пари. Тук е лесно да се объркате, да направите грешки, които ще доведат до загуби. Но в любовта със сигурност ще имате късмет. Това се отнася дори за тези, които не вярват в това.

 

Лъв

Опитайте се да разчитате само на собствените си сили, ако имате сериозни планове за този ден. Дори дългогодишни и доверени съюзници днес могат да ви разочароват, без да искат. Освен това има вероятност от разногласия и спорове, които ще попречат на концентрацията ви. Всички важни разговори трябва да се отложат за вечерта.

Следобед ще трябва да обърнете внимание на семейни дела. Някой близък човек може да се нуждае от вашата подкрепа. Възможно е дългогодишни проблеми да напомнят за себе си. Ако запазите самообладание, със сигурност ще намерите начин да ги разрешите.

 

Дева

Днес ще се справите добре с труден и важен въпрос и хората, от които зависи много, ще научат за това. Възможно е да се открият нови възможности за кариерно израстване. Ще има шанс да правите това, което наистина ви интересува. Вероятни са парични постъпления.

Денят ще е благоприятен за общуване. Бързо ще се разберете дори с тези, които изобщо не са като вас. Срещата със стари познати ще мине добре - ще добиете ярки впечатления и ще научите нещо важно и полезно. Вечерта обещава романтични изненади.

Везни

Не се тревожете за дреболии. Малко вероятно е всичко да се окаже така, както сте очаквали. Най-вероятно ще трябва да промените плановете си, да започнете нов бизнес, като оставите всичко останало настрана. Някои Везни ще трябва да поправят грешките на други хора. Скоро ще разберете как да се възползвате от настоящата ситуация.

Въздействието на положителните тенденции ще нараства с времето - втората половина на деня ще ви зарадва с приятни изненади. Прекрасните представители на знака ще прекарат добре вечерта. Една романтична среща ще бъде специална и със сигурност ще се помни дълго време.

 

Скорпион

Днес ще приемате всичко сериозно, така че денят едва ли ще мине без тревоги и грижи. Но няма да има и големи затруднения - ако сте уверени в себе си, със сигурност ще намерите начин да преодолеете всички препятствия. Опитайте се да игнорирате критиките и да се вслушвате внимателно в тези, които ви подкрепят.

Вероятни са известни парични потоци. Те ще бъдат много полезни, ще ви позволят да направите някои непланирани добри покупки. Вечерта ще бъде полезно да се отпуснете. Това време не е подходящо за посещение на шумни и многолюдни събития.

 

Стрелец

Съсредоточете се върху полезни неща. Ще има шанс да постигнете забележим успех в работата, да се справите със сложни задачи, да завършите започнатото преди много време. Няма да се налага да работите сами - наблизо ще има хора, които са готови да ви помогнат във всеки един момент. Дългогодишните съюзници ще дадат много разумни съвети.

Денят е добър за пътуване. Няма значение дали сте на път по работа или просто за да откъснете мислите си от тревогите и да промените обстановката. Във всеки случай пътуването ще бъде приятно и резултатите няма да ви разочароват.

 

Козирог

Днес едва ли е възможно да се съсредоточите върху една единствена задача. Много по-вероятно е няколко проблема да трябва да бъдат разгледани наведнъж. Освен това околните много по-често от обикновено ще ви разсейват с разговори, съвети и въпроси. Има голяма вероятност от малки грешки. Каквото и да правите, отделете време да проверите всичко още веднъж.

Със сигурност ще имате нови идеи. Някои Козирози ще осъзнаят, че биха искали да променят живота си. Интуицията ще ви подскаже в каква посока да се движите. Вслушайте се!

 

Водолей

Ако отдавна сте искали да постигнете невъзможното, опитайте се да го направите днес. Има шанс всичко да се получи. Обстоятелствата ще са благоприятни. Не са изключени полезни запознанства, както и срещи с хора, чиито съвети ще са много полезни. На някои Водолеи ще бъде предложена точно работата, за която отдавна мечтаят.

Влиянието на положителните тенденции ще преобладава и в личните отношения. Разбирането с любимите хора ще стане особено лесно. Ще бъде възможно спокойно да се обсъдят въпроси, които преди са предизвикали много спорове.

 

Риби

Ще намерите отговори на някои важни въпроси, ще получите информация, която ще ви помогне да вземете правилното решение. Няма да отнеме много време, за да поправите грешките, направени в миналото. Вероятен е успех в обучението, както и по въпроси, изискващи креативност и изобретателност.

Денят е подходящ за решаване на финансови въпроси, за покупки и сделки. Но ще става въпрос за малки суми. Вечерта ще донесе добри новини за семейството на Рибите. Общуването с любимите хора ще ви зарадва и вдъхнови.

2023 © Варна е

Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ откриха в Историческия музей в Провадия

Експозицията може да бъде разгледана до края на лятото
Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ откриха в Историческия музей в Провадия

Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ е открита в Историческия музей в Провадия. Експозицията включва минерали и фосили от частната колекция на Асен Христов от ДГС-Провадия.

Посетителите ще могат да видят над 100 вкаменелости, които Христов е открил на различни места в страната, като най-интересни са вкаменените дървета и миди, амонити, наутилуси, морски таралежи и мн.др.

В част от витрините са експонирани морски гъби, бриозои, белемнити, прешленести морски червеи, брахиоподи и миди пробивачи, които са типични само за Провадия. Към тях от музея са добавили скални образци типични за страната ни. За изложбата Христов е предоставил и вкаменени скариди, зъби от акули, морски скатове и др.

Експозицията „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ може да бъде разгледана в Историческия музей в Провадия до края на лятото. След това всички експонати ще се върнат в сградата на ДГС-Провадия, където Христов е устроил изложбена зала на последния етаж. В нея той провежда уроци по Горска педагогика и е готов да приеме всички желаещи ученици при заявки от техните преподаватели.

2024 © Варна е / снимки: Исторически музей - Провадия