Мобилно меню

Хороскоп за сряда, 3 януари 2024 г. (Всички зодии)

РАЦИТЕ ще постигнат дори повече, отколкото са планирали, ако не губят време, за ЛЪВОВЕТЕ още на сутринта ще стане ясно, че звездите са на тяхна страна
Хороскоп за сряда, 3 януари 2024 г. (Всички зодии)
7083

 

ОВЕН (21 март - 20 април)

Денят ще е благоприятен за всякакви полезни дейности. Ще свършите много, дори и да не бързате. Ще ви бъде лесно да намерите подход към различни хора, така че много влиятелни личности може неочаквано да се окажат сред вашите съюзници.

Вероятен е успех в обучението. Бързо ще запомните всичко, което може да ви бъде полезно. Възможно е да срещнете човек, който ще ви вдъхнови и ще ви даде увереност в успеха.

 

ТЕЛЕЦ (21 април - 21 май)

Емоционалният фон на деня ще е нестабилен, настроението ви може да се променя по-често от обикновено. Понякога това ще ви попречи да завършите нещата, които сте започнали навреме. Някои Телци ще започнат да се съмняват в правилността на взетите по-рано решения и ще се замислят дали е време да преразгледат целите и приоритетите си. Хората, които ви познават добре, ще ви помогнат да решите. Това може да са стари приятели или роднини.

Новините, свързани с пари, ще ви зарадват. Вероятни са финансови постъпления, включително от неочаквани източници, и изгодни сделки.

 

БЛИЗНАЦИ (22 май - 21 юни)

През първата половина на деня не бива да се заемате с трудни задачи. Ще ви бъде трудно да се концентрирате, има опасност да изгубите нещо от поглед. Думи, изречени в разгара на определен момент, могат да започнат спор, който предпочитате да избегнете. Изчакайте малко. Влиянието на положителните тенденции ще се увеличи много скоро.

Втората половина на деня ще ви зарадва. Това е време на интересни неща и ще ги правите в много приятна компания. Възможно е да срещнете човек, който много ви е липсвал през последните дни. Вероятни са интересни предложения.

 

РАК (22 юни - 22 юли)

Ще постигнете дори повече, отколкото сте планирали, ако не губите време. Опитът, натрупан преди много време, ще бъде полезен. Благодарение на него бързо ще намерите отговори на въпроси, които са озадачавали другите. Вероятни са добри новини. Те могат да бъдат донесени от хора, от които не сте очаквали подобно нещо.

Добре е да се занимавате с домакински задължения: те няма да ви се сторят досадни или скучни, ще се справите отлично. Можете да направите дребни ремонти, да украсите къщата, да изберете мебели, домакински уреди и други полезни неща.

 

ЛЪВ (23 юли - 23 август)

Денят ще ви зарадва с приятни стечения на обстоятелствата. Още на сутринта ще стане ясно, че звездите са на ваша страна. Това трябва да се използва, за да се справите с някакъв важен въпрос или да изпълните нещо, което сте имали предвид преди много време. Само там, където са намесени пари, трябва да внимавате. По-добре е да се въздържате от непланирани покупки и да намалите разходите, ако е възможно.

Романтичните отношения ще се развиват хармонично. Много Лъвове ще оценят възможността да прекарат време с любимия човек. Втората половина на деня е подходяща за важни разговори, обсъждане на планове, които с удоволствие ще реализирате в близко бъдеще.

 

ДЕВА (24 август - 23 септември)

Ще се радвате да срещнете хора, които не сте виждали отдавна. Има много интересни теми за разговор; Възможно е да се появят общи планове. Някои Деви ще получат ценна информация и полезни съвети, за да избегнат сериозни грешки.

Вероятни са парични постъпления, включително от неочаквани източници. Не бързайте да харчите това, което получавате, скоро тези средства може да ви бъдат полезни за нещо важно. Втората половина на деня ще бъде благоприятна за пътуване. Те ще ви дадат много положителни емоции, ще ви вдъхновят и ще ви помогнат да видите много в нова светлина.

 

ВЕЗНИ (24 септември - 23 октомври)

Вероятно ще имате късмет в много отношения. Можете да поемете трудни задачи, ще се справите с тях перфектно, няма да грешите, нищо няма да забравите или объркате. Сделките и покупките ще бъдат успешни, някои Везни ще вземат решения за инвестиции, които ще донесат печалба.

Денят обещава интересни запознанства, срещи с хора, за които сте слушали много преди. Бързо ще се разберете с тях и ще станете приятели. Възможно е и началото на романтична история. Тя може да играе важна роля в живота ви. Вечерта ще донесе нови идеи. Съвсем скоро ще можете да се съсредоточите върху тяхното изпълнение.

 

СКОРПИОН (24 октомври - 22 ноември)

Не се страхувайте да се заемете с нещо сложно и объркващо. Бързо ще разберете как най-добре да действате и ще намерите начин да постигнете успех. Възможни са успешни стечения на обстоятелствата, благодарение на които ще се решат важни за вас и близките ви въпроси. Средата на деня ще донесе страхотни новини и малки, но много навременни парични постъпления.

Денят ще е благоприятен за пътуване. Те ще се отразят особено добре, ако тръгвате на път с приятели. Ще има възможност за изгодни покупки. Някои Скорпиони ще придобият точно онези неща, за които отдавна сте мечтали.

 

СТРЕЛЕЦ (23 ноември - 21 декември)

Ще имате много важни разговори. Ще можете да обсъждате трудни въпроси, без да се страхувате от спорове и разногласия, които биха могли да помрачат връзката. Ще намерите правилните думи и ще убедите онези, които преди това са се съмнявали, че сте прави. Възможно е да имате нови съюзници, помощници и дори приятели.

Можете да правите дългосрочни планове, правилно ще оцените ситуацията, ще разберете как ще се развият събитията, ще познаете какво можете да постигнете и какво не. Някои Стрелци ще намерят неочакван, но много ефективен начин за постигане на отдавна поставена цел.

 

КОЗИРОГ (22 декември - 20 януари)

Денят ще е интересен. Това ще ви даде шанс да развиете талантите си и да ги използвате, както и да научите какво ще ви бъде полезно в близко бъдеще. Хубаво е да обръщате внимание на дребните неща. Това, което сега изглежда като незначителен детайл, може да изиграе важна роля по-късно.

Ще има възможност да смените средата и да посетите някои нови места. Не е нужно да ходите далеч, можете да намерите нещо ново съвсем близо до дома. Възможни са приятни запознанства, както и срещи с хора, с които някога сте били истински близки.

 

ВОДОЛЕЙ (21 януари - 19 февруари)

Ще ви бъде трудно да запазите спокойствие през първата половина на деня. Ще реагирате на дреболии по-остро от обикновено и може да вземете присърце всяка дреболия. Но постепенно влиянието на положителните тенденции ще се увеличи и настроението ще се подобри.

Втората половина на деня е подходяща за срещи с приятели. Ще си прекарате чудесно, ще намерите много интересни теми за разговор и ще обсъдите общи планове. Романтичната среща също няма да ви разочарова. Особено приятно ще е, ако се проведе на някое ново за вас място.

 

РИБИ (20 февруари - 20 март)

Денят е подходящ за обсъждане на важни въпроси. Споровете трудно могат да бъдат избегнати, но те ще бъдат полезни, ще ви помогнат да се установи истината и да се намери най-доброто решение. Възможно е да погледнете по различен начин на онези, с които не сте намерили общ език, и дори да се сприятелите с такива хора. Възможно е и началото на романтична връзка, но тя няма да се развие толкова бързо, колкото бихте искали.

Ако искате да научите нещо ново, ще бъде лесно да го направите, защото ще вземете много в движение. Ще бъде полезно да си спомните старото си хоби, то отново ще ви даде много положителни емоции.

2024 © Варна е

Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ откриха в Историческия музей в Провадия

Експозицията може да бъде разгледана до края на лятото
Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ откриха в Историческия музей в Провадия

Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ е открита в Историческия музей в Провадия. Експозицията включва минерали и фосили от частната колекция на Асен Христов от ДГС-Провадия.

Посетителите ще могат да видят над 100 вкаменелости, които Христов е открил на различни места в страната, като най-интересни са вкаменените дървета и миди, амонити, наутилуси, морски таралежи и мн.др.

В част от витрините са експонирани морски гъби, бриозои, белемнити, прешленести морски червеи, брахиоподи и миди пробивачи, които са типични само за Провадия. Към тях от музея са добавили скални образци типични за страната ни. За изложбата Христов е предоставил и вкаменени скариди, зъби от акули, морски скатове и др.

Експозицията „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ може да бъде разгледана в Историческия музей в Провадия до края на лятото. След това всички експонати ще се върнат в сградата на ДГС-Провадия, където Христов е устроил изложбена зала на последния етаж. В нея той провежда уроци по Горска педагогика и е готов да приеме всички желаещи ученици при заявки от техните преподаватели.

2024 © Варна е / снимки: Исторически музей - Провадия