Мобилно меню

Хороскоп за събота 1 април 2023 г. (Всички зодии)

Първият ден на април за Телците ще е доста натоварен, Девите ще се справят с трудни ситуации, а самочувствието им ще е от полза
Хороскоп за събота 1 април 2023 г. (Всички зодии)
1163

 

Овен

Денят може да ви донесе много изненади. Бъдете готови за факта, че плановете ви ще трябва да бъдат променени - точно онези неща, които не сте планирали да правите сега, ще изискват внимание. Но няма да се притеснявате особено и наблизо ще има хора, които са готови да ви подкрепят и да ви помогнат.

Не са изключени и интересни запознанства. От една случайна среща може да започне романтична история. Колкото и страстен да сте за нова връзка, опитайте се да не губите ума си. Само добре обмислените действия ще бъдат полезни, това важи за всички сфери на живота.

 

Телец

Денят ще е натоварен. Трудно ще можете да се съсредоточите върху едно нещо. Много по-вероятно е няколко важни въпроса да изискват внимание наведнъж. Справянето с тях няма да е лесно, но ще успеете. Дори нямате нужда от помощ.

Насладете се на общуването с приятели и други любими хора. Възможно е да ви предложат нещо необичайно. Ще се съгласите без много да мислите и няма да съжалявате. Втората половина на деня ще бъде благоприятна за пътувания и разходки, дейности на открито. По това време са вероятни успешни покупки.

 

Близнаци

Ще има възможност за решаване на проблеми, които напоследък са усложнявали живота на вас и вашите близки. Струва си да действате решително сутринта - именно този период ще бъде особено благоприятен, ще постигнете много благодарение на подкрепата на звездите. Може да има нови планове. Приятелите са готови да ви помогнат в изпълнението им.

Втората половина на деня е подходяща за пазаруване и сделки. Във всичко, свързано с парите, трябва да разчитате на интуицията си - тя няма да ви подведе. Някои Близнаци ще имат идеи относно развитието на собствен бизнес.

 

Рак

Денят обещава приятни запознанства, срещи, които ще помните дълго. Възможно е да създадете нови приятели. Благодарение на тях животът ви ще стане по-наситен и интересен, а вие самите ще се почувствате много по-уверени.  Началото на романтична история също е доста вероятно.

Опитайте се да не се преуморявате. Ще искате да се справите с всички въпроси наведнъж, но е по-добре да се ограничите до най-важните и неотложни. А свободното време трябва да бъде посветено на общуване с близки. Вашето внимание и подкрепа ще са особено важни за тях днес.

 

Лъв

Днес ще сте много по-притеснени от обикновено. Поради напрегнатия емоционален фон ще стане по-трудно да поддържате положително отношение, можете да реагирате остро на всякакви дреболии. За съжаление не винаги ще е ясно за околните какво се случва с вас, така че не са изключени напрегнати моменти в общуването.

Ще се почувствате по-добре, щом се съсредоточите върху някои интересни и полезни неща. Можете да се заемете с нещо съвсем ново. Звездите обещават, че в подобни начинания ще имате късмет.

 

Дева

Постоянството и самочувствието днес ще ви бъдат особено полезни. Благодарение на тях ще се справите перфектно с трудни случаи, ще постигнете дори по-добри резултати от очакваните. Ще можете да решите организационни въпроси, да се справите с документи. Денят е подходящ за посещение на държавни организации.

Вероятни са приятни събития в семейството, промени към по-добро в отношенията с най-близките. Дори и преди да е имало разногласия, днес ще бъде лесно да намерите общ език, да се споразумеете за някои важни неща.

Везни

Не бързайте. Денят определено не е подходящ за вземане на прибързани решения, предприемане на важни неща или радикални промени в живота, без да ги обмислите. Сутринта неразбирателствата и напрегнатите моменти в общуването с близките могат да ви разстроят, но следобед отношенията ще се подобрят.

Струва си да си припомните дългосрочните планове. Възможно е днес да успеете, ако не да ги съживите, то поне да започнете да се движите в тази посока. Втората половина на деня е подходяща за срещи с приятели. Те със сигурност ще ви зарадват.

 

Скорпион

Не се тревожете за дреболии. На сутринта може да изглежда, че всичко не върви по план и определено няма да можете да постигнете целите си. Но ще отнеме доста време и ще видите нови възможности. Ще има и идеи, които веднага могат да бъдат реализирани. Вероятни са и много добри новини отдалеч.

Хора, които са готови да ви помогнат с дело и съвет, да ви подкрепят в нееднозначна ситуация, със сигурност ще бъдат там. Възможно е тези, с които не сте намерили общ език напоследък, да искат да подобрят отношенията си.

 

Стрелец

Трудно може да се избегнат разгорещени дебати. Но си струва да се отбележи, че те ще бъдат полезни, тъй като ще помогнат да се намерят решения, които всички ще харесат. Дори в най-напрегнатите моменти ще бъдете добронамерени, не обиждайте никого, не казвайте нещо, за което после ще съжалявате.

Втората половина на деня е подходяща за пътуване. Особено добре ще се получи, ако тръгнете на път с приятели и други близки хора. Не пропускайте възможността да направите успешна покупка. Вие безпогрешно ще изберете точно тези неща, които ще ви радват дълго време.

 

Козирог

Не винаги ще е лесно да се разбирате с другите. Дори намирането на общ език с близките ще бъде по-трудно от обикновено - те могат да ви разберат погрешно, да се усъмнят в думите ви. Но няма да допуснете сериозни конфликти, ще бъдете търпеливи и приятелски настроени, ще правите отстъпки, ако е необходимо. Скоро хармонията в отношенията ще бъде възстановена.

Денят е подходящ за започване на нови дела. Струва си да се съсредоточите върху това, което изисква изобретателност, въображение и нестандартни решения. Тук ще бъде много по-вероятно да успеете.

 

Водолей

Днес ще ви бъде особено лесно да се разбирате с другите. Ще успеете бързо да намерите общ език дори с онези, които преди това са били изключително неохотни за контакт и не са пропуснали възможността да ви критикуват. Възможни са приятни запознанства. Ще бъдете особено чаровни, ще направите добро впечатление на мнозина. Възможно е някой да се влюби във вас от пръв поглед.

Ще бъде възможно бързо да се справите с домакинските задължения, да решите битови проблеми. Вярно е, че това може да изисква разходи. Но ще става въпрос за незначителни суми, така че не трябва да се притеснявате много.

 

Риби

Денят ще е доста напрегнат, но интересен и вдъхновяващ. Обещава приятни срещи. Някои Риби ще имат възможност да общуват с хора, за които са чували много хубави неща преди. Не е изключено началото на приятелски отношения.

Ще стане ясно как да решите проблемите, които ви разстройват напоследък. Може да не успеете да се справите с тях веднага, но ще започнете да действате, така че бързо ще постигнете желания резултат. Вечерта обещава приятни изненади за представителите на знака.

2023 © Варна е

Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ откриха в Историческия музей в Провадия

Експозицията може да бъде разгледана до края на лятото
Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ откриха в Историческия музей в Провадия

Изложба „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ е открита в Историческия музей в Провадия. Експозицията включва минерали и фосили от частната колекция на Асен Христов от ДГС-Провадия.

Посетителите ще могат да видят над 100 вкаменелости, които Христов е открил на различни места в страната, като най-интересни са вкаменените дървета и миди, амонити, наутилуси, морски таралежи и мн.др.

В част от витрините са експонирани морски гъби, бриозои, белемнити, прешленести морски червеи, брахиоподи и миди пробивачи, които са типични само за Провадия. Към тях от музея са добавили скални образци типични за страната ни. За изложбата Христов е предоставил и вкаменени скариди, зъби от акули, морски скатове и др.

Експозицията „Загадките на Земята – Изчезналият живот“ може да бъде разгледана в Историческия музей в Провадия до края на лятото. След това всички експонати ще се върнат в сградата на ДГС-Провадия, където Христов е устроил изложбена зала на последния етаж. В нея той провежда уроци по Горска педагогика и е готов да приеме всички желаещи ученици при заявки от техните преподаватели.

2024 © Варна е / снимки: Исторически музей - Провадия