Мобилно меню

Белодробната болница във Варна отново има ток

Електрозахранването е възстановено веднага след погасяване на задълженията
Белодробната болница във Варна отново има ток

От 29 декември е възстановено електрозахранването на Белодробната болница във Варна. Това се случва веднага след погасяване на задължения в размер на над 100 000 лв, съобщават от ЕНЕРГО-ПРО.

От енергоразпределителното дружество коментират проблема така:

От 15 декември електрозахранването на лечебното заведение беше преустановено заради натрупан дълг към електроснабдителното дружество. В последните няколко месеца ЕНЕРГО-ПРО постоянно търсеше решение на проблема с натрупаните задължения. До крайната мярка се стигна при абсолютно спазване на нормативните изисквания, с оглед ограничаване натрупване на допълнителни задължения, както и от нуждата за запазване на стабилност на доставката на електроенергия за всички редовни платци на компанията. Коректното изпълнение на лицензионните задължения на дружествата от Групата изисква партньорско отношение не само на свързаните с клиентите институции, но и ритмичното погасяване на задълженията за предоставената енергия от страна на клиентите.


Както Varnae.bg вече ви информира, около 1 млн. лв. отдели от бюджета си община Варна, за да подпомогне Тубдиспансера в морската столица, въпреки че това не е задължение на Общината през последните близо 15 години. Настояванията са, за оптимално администриране, Тубдиспансерът да премине под юрисдикцията на някоя от големите болници в града. Белодробната болница във Варна обслужва пациенти от цяла Североизточна България.

2023 © Варна е

За седмица: 36 варненци са ухапани от кърлежи

Увеличават се случаите на варицела и скарлатина във Варна
За седмица: 36 варненци са ухапани от кърлежи

През изминалата седмица 36 варненци са били ухапани от кърлежи, сочи справка на Регионалната здравна инспекция в морския град, която обхваща периода от 29 март до 4 април. 

През посочения период са се увеличи и случаите на варицела и скарлатина в сравнение с предходния. През изминалата седмица регистрираните пациенти с варицела във Варна са 47 (26 през предходната седмица), а заболелите от скарлатина са 46 (43 през предходната седмица). 5 лица са диагностицирани с коклюш

13 случая на чревни инфекции са установени във Варна през изминалата седмица. 9 от тях са диагностицирани с ентероколити, по 1 - ротавирусен ентерит, вирусен менингит, бактериален менингит и вирусен хепатит. Броят на пациентите с подобни оплаквания намалява, тъй като през предходния отчетен период те са били 23.

2024 © Варна е