Мобилно меню

Откриха ремонтираната детска операционна в Окръжна болница

В рехабилитацията са вложени 100 000 лева, 60 000 от които са осигурени от община Варна
Откриха ремонтираната детска операционна в Окръжна болница

Приключи ремонтът на операционната зала на отделението по детска хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Анна“ във Варна и тя беше официално открита. В реконструкцията са инвестирани 100 000 лева, като 60 000 лв. от тях са осигурени от община Варна, а останалите са получени от дарители.

Ремонтните дейности са извършени за два месеца, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Петров.

"Впечатлен съм от бързината, с която бе реализиран ремонтът. Само преди два месеца с колегите общински съветници одобрихме средствата за част от ремонтните дейности, а днес вече операционните зали са готови да приемат малките пациенти", коментира в профила си в социалните мрежи председателят на общинския съвет Тодор Балабанов, който беше сред официалните гости на откриването на обновената операционна зала. На откриването присъства и благодарна майка, чието дете е било спасено преди 7 години благодарение на усилията, отдадеността и професионализма на варненските лекари.

"Заради такива трогателни моменти всички усилия си струват!", отбеляза Балабанов. Председателят на общинския съвет изрази благодарността си и към всички дарители, които са подпомогнали усилията на община Варна и са дофинансирали извършването на ремонта. Балабанов поздрави ръководството на болницата и целия екип за усърдната работа по ремонта и осъществяването му в най-спешен порядък.

Използвам повода да им благодаря и за всеотдайността, обичта и професионализма, с които всеки ден се грижат за здравето на децата ни. На всички пожелавам здраве и повече усмивки от щастливи деца и родители!

Отделението по детска хирургия поема най-малките пациенти от цяла Източна България. Годишно през него преминават средно около 1000 пациенти, като 600 от тях са подлагани и на оперативни интервенции, посочи началникът на отделението по детска хирургия д-р Румен Христов.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Общински съвет

Изследват безплатно за ХИВ / СПИН във Варна

Днес желаещите граждани могат да се изследват безплатно и анонимно в мобилен медицински кабинет на входа на Морската градина, до Слънчевия часовник, между 15 и 18 часа
Изследват безплатно за ХИВ / СПИН във Варна

Община Варна организира кампания по повод Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, като част от Националната антиспин кампания. Инициативата ще се проведе на 16 май, четвъртък. Организатор е дирекция „Превенции“ в партньорство с Регионалната здравна инспекция, Асоциацията на студентите по медицина - Варна, Сдружение „Съучастие“ и доброволци към дирекция „Превенции“.

Информация за навременното откриване и лечение в случай на заразяване с ХИВ ще бъде предоставена в мобилен медицински кабинет. Той ще работи от 11:00 ч. до 13:30 часа в Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, пред Ректората.

Желаещите граждани могат да се изследват безплатно и анонимно за ХИВ в мобилен медицински кабинет на входа на Морската градина, до Слънчевия часовник между 15:00 и 18:00ч. в четвъртък, 16 май.

2024 © Варна е