Мобилно меню

Ремонтираха основно ДКЦ Чайка

Закупени са и 3 нови ехографа
Ремонтираха основно ДКЦ Чайка

Мащабен ремонт е извършен на сградата на ДКЦ "Чайка" във Варна. Проектът включва ремонт, реконструкция и прилагане на мерки за енергийната ефективност. Сменени са целите електрическа и ВиК инсталации, ремонтирани са кабинети, коридори и и санитарни помещения.

Закупено е и медицинско оборудване - 3 ехографа за нуждите на лечебното заведение.

Финансирането е осигурено със средства от Община Варна и по европейската инициатива JESSICA, част от ОП "Регионално развитие". 

"Това е първият основен ремонт на здравното заведение от неговото откриване през 1968 година", похвали се управителят д-р Румен Димов.

"През изминалите години Община Варна е осигурявала средства за проектиране и изграждане на външна кула за асансьор, за закупуване на биохимичен анализатор, за обследване и изготвяне на енергиен одит на сградата на ДКЦ "Чайка". Отделно от  това поликлиниката изпълнява част от профилактичните програми, финансирани от общината", съобщи Анастасия Георгиева, директор на дирекция "Здравеопазване" към Община Варна.

 

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

За седмица: 36 варненци са ухапани от кърлежи

Увеличават се случаите на варицела и скарлатина във Варна
За седмица: 36 варненци са ухапани от кърлежи

През изминалата седмица 36 варненци са били ухапани от кърлежи, сочи справка на Регионалната здравна инспекция в морския град, която обхваща периода от 29 март до 4 април. 

През посочения период са се увеличи и случаите на варицела и скарлатина в сравнение с предходния. През изминалата седмица регистрираните пациенти с варицела във Варна са 47 (26 през предходната седмица), а заболелите от скарлатина са 46 (43 през предходната седмица). 5 лица са диагностицирани с коклюш

13 случая на чревни инфекции са установени във Варна през изминалата седмица. 9 от тях са диагностицирани с ентероколити, по 1 - ротавирусен ентерит, вирусен менингит, бактериален менингит и вирусен хепатит. Броят на пациентите с подобни оплаквания намалява, тъй като през предходния отчетен период те са били 23.

2024 © Варна е