Мобилно меню

Хотелската верига на Робърт де Ниро стъпва и във Варна

Първият обект на бранда ще бъде разположен в центъра на София, а вторият ще бъде във Варна
Хотелската верига на Робърт де Ниро стъпва и във Варна
632

Брандът за луксозни хотели, ресторанти и резиденции Nobu Hospitality разработва два имота в България - в София и в морската столица Варна, се казва в прессъобщение до медиите.

Основана през 1994 г. от актьора Робърт де Ниро, Нобу Мацухиса и Меир Сегар, Nobu Hospitality отвори първия си хотел през 2013 г. в Лас Вегас, според информация в профила на компанията. Оттогава портфолиото на марката се разшири и вече включва 38 хотела и 12 жилищни проекта по целия свят.

Имотите в България, в които Nobu Hospitality ще се позиционира са собственост на BSPF България, част от офшорната компания Black Sea Property и хотелиерския оператор GHV-Dolphins.

Първият хотел и ресторант на марката ще бъде разположен в центъра на София, а вторият ще бъде във Варна.

2024 © Варна е / снимки: Nobu hotels

Преподавател по кулинарно изкуство във Варна ще представи България на World Paella Day Cup

Калоян Колев стана българският шампион по приготвяне на паеля, като спечели националната квалификация за престижния международен форум
Преподавател по кулинарно изкуство във Варна ще представи България на World Paella Day Cup

В оспорвана надпревара с високо ниво на майсторство се превърна националната квалификация за престижния World Paella Day Cup, която се проведе в Бургас. Победител в състезанието по приготвяне на паеля стана Калоян Колев, като решението бе взето от международно жури, включващо най-добрият майстор по паеля за 2024 Джо Падила от Пуерто Рико, Хорхе Кастеланос от Мексико, Габриела Новак от Испания, Мигел Перез от Испания и Андре Токев от България.

Калоян Колев е преподавател от Института по кулинарни изкуства към Висшето училище по мениджмънт във Варна, има и собствен бизнес като кулинарен консултант. За авторските си рецепти за паеля Калоян използва изцяло български продукти - заек, токачка, петрохан, трюфели и други, произведени от семейството му продукти.

С триумфа си в националната квалификация Калоян получава правото да представлява България на световния финал на World Paella Day Cup във Валенсия – родината на паелята – на 20 септември 2025. Под зоркия поглед на международно жури, той впечатли не само с вкус, но и с техника, вдъхновение и уважение към традицията на легендарното испанско ястие.

Въпреки че само един готвач ще носи българския флаг във Валенсия, събитието в Бургас беше истински празник на таланта. Осем претенденти сготвиха по две паели в рамките на състезанието. Николай Генчев заслужено спечели второто място, благодарение на своята изключителна интерпретация и професионален подход. А Мануел Касадо, носител на третата награда, внесе духа на Испания с всяка хапка от своята автентична рецепта.

Състезанието по паеля беше повече от надпревара – то беше фиеста на вкуса, майсторството и културното обединение. От първото разбъркване в тигана до финалното "¡Olé!" на сцената, публиката беше свидетел на магията на паелята – ястие, което събира хората заедно около огъня и традицията.

Организаторите, журито, участниците и ентусиазираната публика превърнаха този ден в незабравим празник на слънцето, морето и вкусовете! 

2025 © Варна е / снимки: Фейсбук