Мобилно меню

Хотелската верига на Робърт де Ниро стъпва и във Варна

Първият обект на бранда ще бъде разположен в центъра на София, а вторият ще бъде във Варна
Хотелската верига на Робърт де Ниро стъпва и във Варна

Брандът за луксозни хотели, ресторанти и резиденции Nobu Hospitality разработва два имота в България - в София и в морската столица Варна, се казва в прессъобщение до медиите.

Основана през 1994 г. от актьора Робърт де Ниро, Нобу Мацухиса и Меир Сегар, Nobu Hospitality отвори първия си хотел през 2013 г. в Лас Вегас, според информация в профила на компанията. Оттогава портфолиото на марката се разшири и вече включва 38 хотела и 12 жилищни проекта по целия свят.

Имотите в България, в които Nobu Hospitality ще се позиционира са собственост на BSPF България, част от офшорната компания Black Sea Property и хотелиерския оператор GHV-Dolphins.

Първият хотел и ресторант на марката ще бъде разположен в центъра на София, а вторият ще бъде във Варна.

2024 © Варна е / снимки: Nobu hotels

С голям концерт: Започна летният туристически сезон във Варна

Спектакълът "И лятото дойде" беше на входа на Морската градина
С голям концерт: Започна летният туристически сезон във Варна

Летният туристически сезон във Варна беше официално открит с мащабен концерт-спектакъл, озаглавен "И лятото дойде". Той се проведе на входа на Морската градина и беше посетен от стотици варненци и гости на града. Те имаха възможността да се насладят на богата музикална програма и лазерно шоу със специални ефекти. 

Силен и успешен туристически сезон пожела кметът на Варна Благомир Коцев. 

"Община Варна организира разнообразна програма, наситена с много фестивали, концерти и културна програма. Пожелавам на всички хубаво лято, нови приятелства, широки хоризонти." 

Групата Deep Zone Project, заедно със симфоничен оркестър изпълниха български и чуждестранни хаус и денс класики, хип-хоп и ар-енд-би парчета и микс от авторски хитове на групата. Специални гости в програмата бяха певиците NADIA, LADY B, Бисера и Лидия, както и Дебора Михайлова

Водещ на концерта бе певицата Йоанна Драгнева.  

Спектакълът  беше подсилен с лазерно шоу, визуализации и специални ефекти.

Откриването на туристическия сезон във Варна съвпадна с инициативата "Европейска нощ на музеите и галериите", в която морската столица се включи за поредна година.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна