Мобилно меню

158 свободни места има в детските градини във Варна

Записването на приетите деца продължава до 7 юли
158 свободни места има в детските градини във Варна

Свободните места за първа възрастова група в общинските детски градини след трето класиране са 158, съобщиха дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Вече са обявени резултатите от третото класиране. Записването на приетите деца ще продължи до 7 юли.

След приключването на електронния прием започва периодично обявяване на свободни места за всички възрастови групи в детските градини. Те ще бъдат оповестявани в рубриката "Актуално" на адрес https://dg.uslugi.io/ , както и в сайтовете на детските градини.

Кандидатстването е на място чрез подаване на заявление до директора на детската градина, а класирането се извършва по входящ номер, посочват от ресорната дирекция.

2023 © Варна е

Световния ден на влажните зони отбелязаха във варненска детска градина

Децата от ЦДГ „Звездичка“ научиха какви видове обитават Дуранкулашкото и Шабленското езеро
Световния ден на влажните зони отбелязаха във варненска детска градина

По повод Световния ден на влажните зони, който всяка година се отбелязва на 2 февруари, експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район“ посетиха детска градина Звездичка.

Децата от втора група в детската градина бяха подготвили специално мероприятие за важния ден. Гостите от двете еко институции запознаха децата с обитателите във влажните зони, включително и с видове в териториалния обхват на РИОСВ – Варна, обитаващи Дуранкулашко и Шабленско езеро. След беседата децата се забавляваха с тематични гатанки, песни и танци. В края на мероприятието малките природолюбители получиха награди, а детската градина беше отличена със специална грамота за участието си в инициативата.

Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година на 2 февруари. На тази дата през 1971 г. в иранския град Рамсар, разположен на брега на Каспийско море, е приета международната Конвенция за влажните зони, известна като Рамсарска конвенция.

С темата всяка година се акцентира на разнообразните ползи на влажните зони за човечеството и природата. Темата за 2024 година е „Влажните зони и благосъстоянието на човека“.

2024 © Варна е / снимки: РИОСВ-Варна