Мобилно меню

50 години от създаването си чества ДГ "Карамфилче"

На мястото на старите бараки изградихме нов корпус за 120 деца и съм щастлив, че днес това е любимо място за учители, деца и родители, подчерта кметът на Варна Иван Портних
50 години от създаването си чества ДГ "Карамфилче"
38

 

50 години от създаването си отбелязва варненската детска градина "Карамфилче".

Кметът Иван Портних поздрави всички бивши и настоящи ръководители, учители и служители в детската градина, които всеотдайно са работили и работят с децата на Варна.

Преди три години на мястото на старите бараки в двора на детската градина беше изграден нов корпус за 120 деца, по инициатива на община Варна", припомни кметът Портних.

"Щастлив съм, че днес това е любимо място за учители, деца и родители! Това е най-голямата награда за нас! Затова ще продължим да работим за обновяване на образователната инфраструктура във Варна, въпреки трудностите!"

Кметът на Варна пожела ДГ "Карамфилче" все така да е пълна с усмихнати деца, които откриват красотата на света, благодарение на своите вдъхновени учители.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

Започва записването на приетите на първо класиране в детските градини

Регистрирани са 2425 заявления, като 1826 от децата са приети по първо желание
Започва записването на приетите на първо класиране в детските градини
17

Резултатите от първото класиране за прием в общинските детски градини във Варна вече са обявени в платформата за прием https://dg.uslugi.io/garden, както и на видно място в детските градини. Записването на приетите деца започва от днес – 6 юни и ще продължи до 9 юни, на място в детското заведение, където са приети.

За обявените 2440 свободни места за първа възрастова група, която включва деца, родени през 2020 г., са регистрирани 2425 заявления, които са с 69 повече в сравнение с предходната година. Приетите деца са 2295, като сред тях са и 53 близнаци и тризнаци. По първо желание  са класирани 1826 деца или 79,6%, по второ - 274 деца или 12%, а по трето и следващо -  195 деца или 8,4 на сто. Некласираните деца са 186.

След първо класиране са останали незаети 145 места в детските градини, като те ще бъдат обявени на 12 юни 2023 г. От тази дата до 16 юни 2023 г. до 23:59 часа електронната система за прием ще бъде отворена за подаване на нови и редактиране на съществуващи заявления. Второ класиране ще бъде обявено на 19 юни.

2023 © Варна е