Мобилно меню

50 години от създаването си чества ДГ "Карамфилче"

На мястото на старите бараки изградихме нов корпус за 120 деца и съм щастлив, че днес това е любимо място за учители, деца и родители, подчерта кметът на Варна Иван Портних
50 години от създаването си чества ДГ "Карамфилче"

 

50 години от създаването си отбелязва варненската детска градина "Карамфилче".

Кметът Иван Портних поздрави всички бивши и настоящи ръководители, учители и служители в детската градина, които всеотдайно са работили и работят с децата на Варна.

Преди три години на мястото на старите бараки в двора на детската градина беше изграден нов корпус за 120 деца, по инициатива на община Варна", припомни кметът Портних.

"Щастлив съм, че днес това е любимо място за учители, деца и родители! Това е най-голямата награда за нас! Затова ще продължим да работим за обновяване на образователната инфраструктура във Варна, въпреки трудностите!"

Кметът на Варна пожела ДГ "Карамфилче" все така да е пълна с усмихнати деца, които откриват красотата на света, благодарение на своите вдъхновени учители.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

Търсят подходящи помещения за детски градини и ясли във Варна

Недостиг на места има в централните райони "Приморски" и "Одесос"
Търсят подходящи помещения за детски градини и ясли във Варна

Община Варна търси подходящи помещения за допълнителни детски градини и ясли. Кметът Благомир Коцев нареди пълна ревизия на всички общински имоти, които са подходящи за целта. В централните райони "Приморски" и "Одесос", където има недостиг на места, разглеждаме и възможността за временно наемане на къщи или етажи от кооперации, съобщи кметът Коцев. Той нареди служителите на Общината да са на терен и да направят огледи на подходящи за целта места.

Обмисля се възможността в сградата на бившето Оздравително училище "Д-р Никола Димитров", което се намира в курортен комплекс "Св. Св. Константин и Елена", също да се изгради детска градина с яслени групи.

В градините във Варна вече е приключил първият и вторият етап на класиране. Има райони, в които няма свободни места, както и такива, в които има много свободни места, отчетоха от ресорната дирекция. На 1 юли ще бъдат обявени резултатите от трето класиране. Родителите може да кандидатстват само в градините, където има обявени свободни места.  

В самостоятелните детски ясли третото голямо класиране ще се проведе на 28 юни. За него са обявени 114 свободни места. На 120 деца в града се изплащат компенсации, че не са приети в общинска ясла, поясниха от здравната дирекция.

2024 © Варна е