Мобилно меню

64 са свободните места за детски ясли във Варна през ноември

Електронната система за прием е отворена за регистрации на нови заявления на 6 ноември и 7 ноември, класирането ще бъде обявено на 10 ноември
64 са свободните места за детски ясли във Варна през ноември

64 свободни места за целодневен прием в самостоятелните детски ясли са обявени за класирането на 10 ноември, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. В тази връзка електронната система за прием е отворена за регистрации на нови заявления на 6 ноември и 7 ноември. Класирането ще бъде обявено на 10 ноември до 17:00 ч., а срокът за потвърждаване на класираните деца е от 13.11.2023 г. г. до 15.11.2023 г.

Съгласно правилата, водещ критерий е постоянният или настоящ адрес на детето. При извършване на класиране регистрационният номер на Заявлението няма значение. Децата ще се класират в низходящ ред по брой точки, а при равни условия ще се прилага функция по генериране на случайни числа и децата ще се подреждат във възходящ ред по случайно число.

Свободните места са:

  • Детска ясла №1 „Щастливо детство“ – 2 места;
  • Детска ясла №2 „Моряче“ – 16 места;
  • Детска ясла №3 „Зайо Байо“ – 2 места;
  • Детска ясла №5 „Чуден свят“ – 2 места;
  • Детска ясла №6 „Мечо Пух“ –23 места;
  • Детска ясла №9 „Детелина“ –15 места;
  • Детска ясла №11 „Иглика“ – 3 места;
  • Детска ясла №14 „Звънче“ – 1 място.
2023 © Варна е

Световния ден на влажните зони отбелязаха във варненска детска градина

Децата от ЦДГ „Звездичка“ научиха какви видове обитават Дуранкулашкото и Шабленското езеро
Световния ден на влажните зони отбелязаха във варненска детска градина

По повод Световния ден на влажните зони, който всяка година се отбелязва на 2 февруари, експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район“ посетиха детска градина Звездичка.

Децата от втора група в детската градина бяха подготвили специално мероприятие за важния ден. Гостите от двете еко институции запознаха децата с обитателите във влажните зони, включително и с видове в териториалния обхват на РИОСВ – Варна, обитаващи Дуранкулашко и Шабленско езеро. След беседата децата се забавляваха с тематични гатанки, песни и танци. В края на мероприятието малките природолюбители получиха награди, а детската градина беше отличена със специална грамота за участието си в инициативата.

Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година на 2 февруари. На тази дата през 1971 г. в иранския град Рамсар, разположен на брега на Каспийско море, е приета международната Конвенция за влажните зони, известна като Рамсарска конвенция.

С темата всяка година се акцентира на разнообразните ползи на влажните зони за човечеството и природата. Темата за 2024 година е „Влажните зони и благосъстоянието на човека“.

2024 © Варна е / снимки: РИОСВ-Варна