Мобилно меню

64 са свободните места за детски ясли във Варна през ноември

Електронната система за прием е отворена за регистрации на нови заявления на 6 ноември и 7 ноември, класирането ще бъде обявено на 10 ноември
64 са свободните места за детски ясли във Варна през ноември

64 свободни места за целодневен прием в самостоятелните детски ясли са обявени за класирането на 10 ноември, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. В тази връзка електронната система за прием е отворена за регистрации на нови заявления на 6 ноември и 7 ноември. Класирането ще бъде обявено на 10 ноември до 17:00 ч., а срокът за потвърждаване на класираните деца е от 13.11.2023 г. г. до 15.11.2023 г.

Съгласно правилата, водещ критерий е постоянният или настоящ адрес на детето. При извършване на класиране регистрационният номер на Заявлението няма значение. Децата ще се класират в низходящ ред по брой точки, а при равни условия ще се прилага функция по генериране на случайни числа и децата ще се подреждат във възходящ ред по случайно число.

Свободните места са:

  • Детска ясла №1 „Щастливо детство“ – 2 места;
  • Детска ясла №2 „Моряче“ – 16 места;
  • Детска ясла №3 „Зайо Байо“ – 2 места;
  • Детска ясла №5 „Чуден свят“ – 2 места;
  • Детска ясла №6 „Мечо Пух“ –23 места;
  • Детска ясла №9 „Детелина“ –15 места;
  • Детска ясла №11 „Иглика“ – 3 места;
  • Детска ясла №14 „Звънче“ – 1 място.
2023 © Варна е

За трето класиране: 289 са свободните места в детските градини във Варна

Те са в 32 общински детски градини, а системата за прием отваря на 25 юни
За трето класиране: 289 са свободните места в детските градини във Варна

 

289 свободни места са обявени за трето класиране в общинските детски градини. След анализ на данните от първите две класирания, както и възможностите на физическата среда в образователните институции и предвид социалната функция на детските градини, родителите ще имат възможност да подадат заявления за 289 места в 32 детски градини, от които 156 нови.

Така общият брой места в общинските детски градини ще достигне 2387.

Системата за прием отваря днес – 25 юни. В район "Приморски", където необходимостта е най-голяма, е разкрита нова група в ДГ "Дружба". Увеличен е броят на децата в група и в някои от градините в район "Одесос" и "Аспарухово", както и в ДГ "Иглика" във Виница. Желанието на родителите да запишат децата в най-близката детска градина по местоживеене води до неравномерното натоварване на групите и неравномерното използване на базата, например: в район "Аспарухово", в ДГ "Горска приказка" остават 18 свободни места, в район "Владислав Варненчик", в ДГ "Пламъче" – 39 свободни места, във филиала на ДГ "Теменужка" – 15 свободни места. Свободни места има и в населените места Звездица, Тополи, Константиново и Каменар.

Родителите, които желаят да се възползват от възможностите на "Наредба за условията и реда за предоставяне и изплащане на средства от държавния бюджет за компенсиране на разходите, извършени от родителите за отглеждането и обучението на децата, които не са приети в държавни или общински детски градини или училища поради липса на свободни места" могат да кандидатстват за компенсация след приключване на третото класиране, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

2024 © Варна е