Мобилно меню

69 са свободните места за детски ясли във Варна

За тях може да се кандидатства през септември, а електронната система ще бъде отворена за регистрации на нови заявления от 4-ти до 12-и
69 са свободните места за детски ясли във Варна

Свободните места за целодневен прием в самостоятелните детски ясли във Варна за класирането на 15 септември са 69. Това съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

В тази връзка електронната система ще бъде отворена за регистрации на нови заявления от 4 септември до 12 септември, включително. От 13 септември 2023 г. системата се затваря.

Класирането ще бъде обявено на 15 септември до 17:00 ч., а срокът за потвърждаване на приетите деца е от 18.09.2023 г. г. до 21.09.2023 г. 

Ето и пълен списък на детските ясли, в които има свободни места:

  • Детска ясла №1 „Щастливо детство“ – 8 места;
  • Детска ясла №2 „Моряче“ – 6 места;
  • Детска ясла №6 „Мечо Пух“ – 20 места;
  • Детска ясла №8 „Щурче“ – 2 места;
  • Детска ясла №9 „Детелина“ – 30 места;
  • Детска ясла №11 „Иглика“ – 3 места.
2023 © Варна е

Световния ден на влажните зони отбелязаха във варненска детска градина

Децата от ЦДГ „Звездичка“ научиха какви видове обитават Дуранкулашкото и Шабленското езеро
Световния ден на влажните зони отбелязаха във варненска детска градина

По повод Световния ден на влажните зони, който всяка година се отбелязва на 2 февруари, експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район“ посетиха детска градина Звездичка.

Децата от втора група в детската градина бяха подготвили специално мероприятие за важния ден. Гостите от двете еко институции запознаха децата с обитателите във влажните зони, включително и с видове в териториалния обхват на РИОСВ – Варна, обитаващи Дуранкулашко и Шабленско езеро. След беседата децата се забавляваха с тематични гатанки, песни и танци. В края на мероприятието малките природолюбители получиха награди, а детската градина беше отличена със специална грамота за участието си в инициативата.

Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година на 2 февруари. На тази дата през 1971 г. в иранския град Рамсар, разположен на брега на Каспийско море, е приета международната Конвенция за влажните зони, известна като Рамсарска конвенция.

С темата всяка година се акцентира на разнообразните ползи на влажните зони за човечеството и природата. Темата за 2024 година е „Влажните зони и благосъстоянието на човека“.

2024 © Варна е / снимки: РИОСВ-Варна