Мобилно меню

Електронната система за прием в детските градини отваря на 15 май

Първото класиране ще бъде обявено на 5 юни 2023 г., а резултатите ще бъдат публикувани в електронната система и на видно място във всяка детска градина
Електронната система за прием в детските градини отваря на 15 май
60

Електронната система за прием в общинските детски градини е активна за регистрация на заявления от 15 май до 31 май, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

За прием в първа възрастова група могат да кандидатстват родители, чиито деца през тази година навършват 3-годишна възраст. За яслените групи към детските градини заявления могат да се подават за малчугани, родени през 2021 г. и 2022 г. Първото класиране ще бъде обявено на 05.06.2023 г. Резултатите ще бъдат публикувани в електронната система и на видно място във всяка детска градина.

Повече информация и свободните за прием места са обявени на адрес ТУК..

Допълнителна информация за приема може да бъде получена на тел. 052 820 262.

2023 © Варна е

Подадени са над 1300 заявления за прием в детски градини във Варна

731 са желаещите за записване в яслени групи
Подадени са над 1300 заявления за прием в детски градини във Варна
79

1305 заявления за прием в първа възрастова група в детските градини са регистрирани на 15 май, когато отвори електронната система за прием, съобщиха от дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. За яслени групи в детските градини са регистрирани съответно 731 заявления. Паралелно с това родителите могат да кандидатстват и за прием в самостоятелните детски ясли.

От ресорната дирекция уведомяват родителите, че заявления за прием може да се регистрират и редактират до 31 май. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 5 юни в електронния регистър, както и на видно място във всяка детска градина.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна