Мобилно меню

На 28 и 29 декември детските градини във Варна ще работят в редовен режим

В помещенията трябва да се поддържа температура около 22-23 градуса през целия зимен сезон
На 28 и 29 декември детските градини във Варна ще работят в редовен режим

Детските градини във Варна ще работят на 28 и 29 декември в редовен режим. "С оглед на предстоящите празници да не се оказва натиск над родителите да търсят други варианти за гледане на децата на тези дати, защото са стандартни работни дни и малчуганите могат да бъдат на редовни занятия в градините", подчерта заместник-кметът на Варна по образование и социални дейности Павел Попов след срещата си с директорите на детските градини.

Той проведе работно заседание с директора на дирекцията по образование Лилия Христова, председателя на Комисията по наука и образование в Общинския съвет Владислав Бакалов и директорите на детските градини в Морската столица във връзка с празниците и подготовката на градините за зимния сезон.

Освен за стандартното протичане на учебния процес на 28 и 29 декември и организацията на допълнителните дейности, ръководителите на образователните институции бяха инструктирани и за подготовката на сградите за зимния сезон. Директорите следва да упражнят контрол по отношение на здравни мерки, почистване, опесъчаване, обезопасяване (при сняг и заледявания) на сградите, дворовете, съоръженията и подходите за доставка на храна, както и тези, ползвани от учители, персонал, деца и родители. В  помещенията при децата следва да се поддържа температурата по-висока от 18 градуса (колкото е минималният стандарт) - до около 22-23 градуса, посочиха още от дирекцията.

Директорите са инструктирани да регламентират ясно и достъпа на родителите до сградите, с оглед на факта, че няма нормативна уредба по въпроса, а детските градини се помещават в различни по вид сгради с различни възможности за външен достъп.

2023 © Варна е снимка: Пресцентър Община Варна

Илиан Илиев и футболисти на Черно море бяха специални гости в детска градина във Варна

Треньорът на "моряците", заедно с капитана Даниел Димов, Мишаел Алвес и националите Виктор Попов и Иван Дюлгеров присъстваха на тържество на тема футбол, в ДГ "Крилатко"
Илиан Илиев и футболисти на Черно море бяха специални гости в детска градина във Варна

Треньорът на Черно море Илиан Илиев и част от футболистите на „моряците“ зарадваха деца в детска градина ″Крилатко“ във варненския квартал „Възраждане“. Капитанът Даниел Димов, заедно с Мишаел Алвес и националите на България Виктор Попов и Иван Дюлгеров присъстваха на специално подготвено за тях тържество. То разбира се бе на тема футбол.

Децата предизвикаха на приятелска среща големите футболисти на Черно море, водени от своя треньор Илиан Илиев. Главни съдии на футболната среща бяха кметът на район Младост Христо Христов и мениджърът на ДФК „Делфини“ Илко Станчев.

От името на целия отбор наставникът Илиан Илиев подари на директора на ДГ "Крилатко" Елена Ташева фланелка с подписите на играчите на Черно море.

Дългогодишна традиция в детската градина е да осигурява на малките си възпитаници срещи с известни личности – творци, спортисти, артисти.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ПФК Черно море