Мобилно меню

Подадени са над 1300 заявления за прием в детски градини във Варна

731 са желаещите за записване в яслени групи
Подадени са над 1300 заявления за прием в детски градини във Варна

1305 заявления за прием в първа възрастова група в детските градини са регистрирани на 15 май, когато отвори електронната система за прием, съобщиха от дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. За яслени групи в детските градини са регистрирани съответно 731 заявления. Паралелно с това родителите могат да кандидатстват и за прием в самостоятелните детски ясли.

От ресорната дирекция уведомяват родителите, че заявления за прием може да се регистрират и редактират до 31 май. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 5 юни в електронния регистър, както и на видно място във всяка детска градина.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Търсят подходящи помещения за детски градини и ясли във Варна

Недостиг на места има в централните райони "Приморски" и "Одесос"
Търсят подходящи помещения за детски градини и ясли във Варна

Община Варна търси подходящи помещения за допълнителни детски градини и ясли. Кметът Благомир Коцев нареди пълна ревизия на всички общински имоти, които са подходящи за целта. В централните райони "Приморски" и "Одесос", където има недостиг на места, разглеждаме и възможността за временно наемане на къщи или етажи от кооперации, съобщи кметът Коцев. Той нареди служителите на Общината да са на терен и да направят огледи на подходящи за целта места.

Обмисля се възможността в сградата на бившето Оздравително училище "Д-р Никола Димитров", което се намира в курортен комплекс "Св. Св. Константин и Елена", също да се изгради детска градина с яслени групи.

В градините във Варна вече е приключил първият и вторият етап на класиране. Има райони, в които няма свободни места, както и такива, в които има много свободни места, отчетоха от ресорната дирекция. На 1 юли ще бъдат обявени резултатите от трето класиране. Родителите може да кандидатстват само в градините, където има обявени свободни места.  

В самостоятелните детски ясли третото голямо класиране ще се проведе на 28 юни. За него са обявени 114 свободни места. На 120 деца в града се изплащат компенсации, че не са приети в общинска ясла, поясниха от здравната дирекция.

2024 © Варна е