Мобилно меню

Приемът на документи за общинските детски градини във Варна започва на 20 май

До 30 май ще се регистрират също заявления за яслените групи в градините, както и за подготвителните групи в училищата
Приемът на документи за общинските детски градини във Варна започва на 20 май

От 10:00 часа на 20 май ще бъде активна електронната система за прием в общинските детски градини, включително и за яслените групи към тях, съобщиха от Дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна. В същия срок документи ще се подават и за подготвителните групи в училищата. Заявленията ще се регистрират в срок до 23:59 часа на 30 май. Резултатите от трите класирания ще бъдат обявени съответно на 03 юни, 17 юни и 01 юли.

От ресорната дирекция уточняват, че водещ критерий за прием на детето е близостта на детската градина или училището до постоянния му или настоящ адрес. Спрямо този критерий, при формиране на групите, се взима под внимание и времето на уседналост на детето, за което се получават различен брой точки. За прием в първа и предучилищна група по този критерий максимум 500 точки получават децата с 2 и над 2 години уседналост. За яслите максимум точки получават децата с непроменен през последните 10 месеца адрес.

По допълнителните критерии максимум 10 точки получават децата с двама работещи или регистрирани в Бюрото по труда с право на парично обезщетение родители, близнаците, децата със заболявания, деца с един или двама починали родители. С преференции се ползват и семействата, в които един от родителите е със заболяване.  

10 точки получават и децата от многодетни семейства, настанените в приемно семейство или при роднини, под полицейска закрила и тези от специализираните институции.  10 точки по този критерий получават децата, които имат братя или сестри в същата ясла или детска градина, ако са посещавали яслените групи на същото учебно заведение, както и децата с неизвестни родители.  

Информация относно записването и електронния прием родителите могат да получат на адрес dg.uslugi.io.  На сайта е публикуван график на дейностите за прием за учебната 2024/2025 г. В рубриката „Указания“ родителите могат да намерят най-често задаваните въпроси и отговори относно приема, както и телефони за връзка с експерти от Дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

След приключване на електронния прием в рубриката „Актуално“ на електронния регистър ще бъдат обявявани регулярно свободните места за всички възрасти. За тях родителите ще имат възможност да кандидатстват на място в желаната детска градина. Класирането на приетите деца е по входящ номер. В системата dg.uslugi.io електронно ще се регистрират заявления за учебната 2024/2025г.

2024 © Варна е

Илиан Илиев и футболисти на Черно море бяха специални гости в детска градина във Варна

Треньорът на "моряците", заедно с капитана Даниел Димов, Мишаел Алвес и националите Виктор Попов и Иван Дюлгеров присъстваха на тържество на тема футбол, в ДГ "Крилатко"
Илиан Илиев и футболисти на Черно море бяха специални гости в детска градина във Варна

Треньорът на Черно море Илиан Илиев и част от футболистите на „моряците“ зарадваха деца в детска градина ″Крилатко“ във варненския квартал „Възраждане“. Капитанът Даниел Димов, заедно с Мишаел Алвес и националите на България Виктор Попов и Иван Дюлгеров присъстваха на специално подготвено за тях тържество. То разбира се бе на тема футбол.

Децата предизвикаха на приятелска среща големите футболисти на Черно море, водени от своя треньор Илиан Илиев. Главни съдии на футболната среща бяха кметът на район Младост Христо Христов и мениджърът на ДФК „Делфини“ Илко Станчев.

От името на целия отбор наставникът Илиан Илиев подари на директора на ДГ "Крилатко" Елена Ташева фланелка с подписите на играчите на Черно море.

Дългогодишна традиция в детската градина е да осигурява на малките си възпитаници срещи с известни личности – творци, спортисти, артисти.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ПФК Черно море