Мобилно меню

Зам.-посланик на САЩ откри обновената ДГ "Детски свят"

260 деца и 42 служители вече разполагат със съвременна учебна среда
Зам.-посланик на САЩ откри обновената ДГ "Детски свят"
42

Обновената детска градина "Детски свят" бе открита от Андриа Брулет-Родригез, заместник-посланик на посолството на САЩ у нас, Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна, и директора Ваня Димитрова. Гост на събитието беше Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна.

Ремонтът беше финансиран чрез програмата за хуманитарна помощ на U.S. European Command (EUCOM). Стойността на проекта - общо с реновирането на двора и и на сградата, е около 412 000 лева, и включва ремонт на детските площадки, които сега са подходящи и за деца със специални нужди, на коридора на приземния етаж, на главния вход, нова стая за терапия и рампа за инвалидни колички.

С помощта на тези ремонти 260 деца и 42 служители вече разполагат със съвременна учебна среда. От 2010 г. насам Посолството е инвестирало повече от 18 милиона лева в над 100 проекта в цялата страна - за обновяване или изграждане на дневни центрове за деца и възрастни с увреждания, домове за подслон, детски градини, училища и читалища, стана ясно още по време на тържеството.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

Подадени са над 1300 заявления за прием в детски градини във Варна

731 са желаещите за записване в яслени групи
Подадени са над 1300 заявления за прием в детски градини във Варна
80

1305 заявления за прием в първа възрастова група в детските градини са регистрирани на 15 май, когато отвори електронната система за прием, съобщиха от дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. За яслени групи в детските градини са регистрирани съответно 731 заявления. Паралелно с това родителите могат да кандидатстват и за прием в самостоятелните детски ясли.

От ресорната дирекция уведомяват родителите, че заявления за прием може да се регистрират и редактират до 31 май. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 5 юни в електронния регистър, както и на видно място във всяка детска градина.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна